Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μάθημα Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μάθημα Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία: Ο ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας κατέθεσαν σχέδιο νόμου στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως με σκοπό την θεσμοθέτηση και εισαγωγή του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία.

Μάθημα Πρώτων Βοηθειών

Ενημέρωση αναφορικά με τη θεσμοθέτηση και εισαγωγή του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία κοινοποίησε ο ανθρωπιστικός Οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές.

Ο Οργανισμός μας πληροφορεί πως μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας κατέθεσαν στις 22 Νοεμβρίου 2019,  σχετικό σχέδιο νόμου στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως.

Δείτε την Ανακοίνωση

Μία σημαντική ημέρα για τα ελληνικά σχολεία και τις ελληνικές οικογένειες!

Μάθημα Πρώτων Βοηθειών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με προέκταση στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη στον συνάνθρωπo.

Έπειτα από έναν αγώνα δρόμου 10 ετών, ο ανθρωπιστικός οργανισμός KIDS SAVE LIVES – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές και η Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας κατέθεσαν χθες 22 Νοεμβρίου 2019,  σχέδιο νόμου στην Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως με σκοπό την θεσμοθέτηση και εισαγωγή του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών στα ελληνικά σχολεία.

Η πρόταση των 4 βημάτων υλοποίησης θα εξεταστεί από το νομικό τμήμα του Υπουργείου Παιδείας και θα πάει για ψήφιση στην ελληνική Βουλή, καθώς θέληση της Υπουργού είναι το μάθημα πρώτων βοηθειών στα ελληνικά σχολεία να ξεκινήσει άμεσα.

Συνάντηση με την Υφυπουργό κα Ζαχαράκη

Πριν ένα μήνα, μέλη της επιτροπής του προγράμματος KIDS SAVE LIVES, συναντήθηκαν με την Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη, παίρνοντας το πράσινο φως για την προετοιμασία του σχεδίου νόμου για να περάσει έτσι το πρόγραμμα στην τελική του φάση.

Το μήνυμα της Υπουργού

Στο πλαίσιο της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαίδευση υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, παρουσίας της Υπουργού Παιδείας, δίνοντας το μήνυμα “πως οι μαθητές των ελληνικών σχολείων θα μαθαίνουν πλέον μαθήματα Πρώτων Βοηθειών, εθελοντισμού και αλληλεγγύης, με σκοπό η Ελλάδα να μην ανήκει πλέον στις τελευταίες χώρες της Ευρώπης στην επιβίωση θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής”.

Η Προϊστορία και οι αριθμοί του  KIDS SAVE LIVES

Μέχρι στιγμής, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 50.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα από 3 εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν την υπογραφή της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως:

→   KIDS SAVE LIVES ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ για την δωρεάν εκπαίδευση μαθητών και εκπαιδευτικών [έγκριση Ινστιτούτο Εκπαιδευτική Πολιτικής, 2016-2019]

→   ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ, εκπαίδευση 3 εκπαιδευτικών από κάθε σχολείο της Κεντρικής Μακεδονίας [εμπνεύστηκε και υλοποιήθηκε από τον Διευθυντή εκπαίδευσης κο Αλέξανδρο Κόπτη και σε συνεργασία με την κυρία Χρύσα Πρασά, 2019]

→   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, το οποίο ξεκίνησε μέσα σε φανταστικό κλίμα και καθολική αποδοχή, με την προσωπική παρουσία της Υπουργού κας Νίκης Κεραμέως, σε συνεργασία με την κα Κοσόγλου Ελευθερία και το τμήμα εκπαίδευσης του Υπουργείου [2019-2020]

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει ήδη την συμμετοχή τους για πιστοποίηση ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ του προγράμματος KIDS SAVE LIVES [BLS Instructor] οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα ξεκινήσουν την πιλοτική φάση του μαθήματος Πρώτων Βοηθειών.

Μια εθελοντική προσπάθεια με Εθνικά αποτελέσματα

Σε όλη αυτή την πορεία των 10 ετών, ένα ηχηρό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τους εκπαιδευτικούς φορείς και την ελληνική κοινωνία ανήκει σε 700 και περισσότερους εθελοντές εκπαιδευτές του προγράμματος, οι οποίοι αφιλοκερδώς ταξίδεψαν σε κάθε γωνιά της Χώρας για να εκπαιδεύσουν μαθητές στις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ σε επείγουσες καταστάσεις και να μεταδώσουν μαθήματα ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ προς τον συνάνθρωπο.

www.kidssavelives.gr
Facebook: KIDS SAVE LIVES
Facebook: ΕΕΕΠΦ

 _______________________

Δείτε επίσης

Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: 4 μετάλλια για την Ελλάδα
Ενα σχολείο-Δύο κόσμοι: Η μικρή Ευαγγελία στον Αποκόρωνα | Video
Ιδιαίτερες σεξουαλικές στιγμές παιδιών ΑμεΑ – Εσπερίδα στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου – Τετάρτη 11/12/2019
Συνέδριο για την ένταξη στην εκπαίδευση: 22 και 23/11/2019 στο ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας 
Συνέδριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής: Παρασκευή 29/11/2019 – Γαλλικό Ινστιτούτο
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Συνέδριο για την επιμόρφωση των προσφύγων και μεταναστών
Πανελλήνιο Συνέδριο στην Ειδική Εκπαίδευση με Κριτές: 23-25 Απριλίου, Αγρίνιο
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο: «Τοπική Ιστορία & Εκπαίδευση» στη Λαμία
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση