Μαθήματα ανθρωπιάς και αρμονικής συνύπαρξης στο ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς, στην επίσκεψη στο σχολείο 9 μαθητριών από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας.
Μαθήματα ανθρωπιάς και αρμονικής συνύπαρξης στο ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς
http://eeeekliv.blogspot.com/2019/05/10-2019-solidarity-now-9.html
Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, μετά από πρόταση του οργανισμού SOLIDARITY NOW, αίτημα του ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς και σχετική άδεια του υπουργείου Παιδείας, επισκέφθηκαν το σχολείο μας 9 μαθήτριες από τον Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας.
Οι μαθήτριες συνοδεύονταν από 4 εκπαιδευτικούς, με υπεύθυνη την Φιλόλογο κα Μαργαρίτα Καραβασίλη.
Μετά την υποδοχή ξεκίνησε το παιχνίδι της γνωριμίας με το «κουβάρι», ακολούθησε ο «φάρος» και ένα παιχνίδι σκυταλοδρομίας με εμπόδια και διάφορες δοκιμασίες.
Στη συνέχεια οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ και οι φιλοξενούμενες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες στην κουζίνα και στην κηπουρική.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα συνεργατικό παιχνίδι, όπου οι μαθητές ανά 4 ζωγράφιζαν τη σκιά κάποιου μέλους της ομάδας στον τοίχο.
Δείτε επίσης:
Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών: Πρόσκληση για Eισαγωγή καταρτιζομένων για το σχολικό έτος 2019-2020
Τα χρώματα της ζωγραφιάς και το θεατρικό για τη διαφορετικότητα, που είχαν ετοιμάσει οι μαθήτριες από τη Θήβα, λόγω έλλειψης χρόνου, μετατέθηκαν για την επόμενη συνάντηση.
Πέρα από τη «δημοσιογραφική» περιγραφή της συνάντησης ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πλευρά που όλοι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες βιώσαμε.
Ήταν αυτή των συναισθημάτων που νιώσαμε να μας κατακλύζουν.Συναισθήματα ΧΑΡΑΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΟΔΟΧΗΣ.
Στο παιχνίδι, στη συνεργασία, στην έκφραση, στη δημιουργία, στο γέλιο, στο επανειλημμένο και ειλικρινές ερώτημα: «πώς σε λένε;», με σκοπό να γνωριστούμε και να έρθουμε πιο κοντά,
φάνταζε πολύ μακρινό και τελείως αδιανόητο το δηλητήριο που κάποιοι χύνουν για τους «ΞΕΝΟΥΣ» ανθρώπους, για τους ΑΛΛΟΥΣ,
ξεχνώντας ή και παραβλέποντας, ότι ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ & ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΥΓ1. Δυστυχώς η περιορισμοί της φωτογραφίας και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δυσκολεύουν την αποτύπωση και τη μεταφορά του κλίματος και των συναισθημάτων που επικράτησαν στη συνάντηση και στις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν.
Αυτή η ικανοποίηση ίσως είναι προνόμιο όσων δουλεύουν με παιδιά…
και ίσως είναι το μοναδικό,
αλλά ταυτόχρονα ανεκτίμητο προνόμιο των εκπαιδευτικών της δράσης.
Δείτε επίσης:
Αναπηρικά Επιδόματα: Καταβολή στις 24 Μαίου 2019
Μουζγκάν, Γιώργο, Παρασκευή, Άλι, Δημήτρη, Ναργκές, Στέλλα, Σταύρο, Τίνα,Θανάση, Πάνο, Μπεΐστα, Άγγελε, Βασίλη, Παρίσα, Θανάση, Μαχμούμπα,Όργκεστ, Δημήτρη, Ελένα, Ραφαέλα, Ναζανίν, Βασιλική, Χριστίνα, Δημήτρη,Μάριε, Κωνσταντίνε, Ζέννια, Μαρία, Μαρίλια, Μίνα, είστε μοναδικοί και πολύτιμοι.
Σας ευχαριστούμε, γιατί σήμερα μας δώσατε και πάλι μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα: «ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ;»!!!
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/mathimata-anthrwpias-sto-eeeek-livadeias/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.