“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μαθητεία σπουδαστών Δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης: 7.453 ο αριθμός μαθητευομένων | ΦΕΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μαθητεία σπουδαστών Δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης: 7.453 ο αριθμός μαθητευομένων που καθορίσθηκε με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας, Εργασίας και Οικονομικών | ΦΕΚ.

Μαθητεία σπουδαστών

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 3891 – 22.10.2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Κεραμέως, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κου Βρούτση και του Υφυπουργού Οικονομικών κου Σκυλακάκη.

Με την ΚΥΑ αυτή γίνεται ο καθορισμός του αριθμού των μαθητευόμενων και σπουδαστών των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

  • ΕΠΑ.Σ.,
  • ΕΠΑ.Λ.
  • Μεταλυκειακό Ετος – Τάξη Μαθητείας και
  • ΙΕΚ,

που δύνανται να πραγματοποιήσουν Μαθητεία σε φορείς του Δημοσίου Τομέα κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Καθορισμός αριθμού μετά από προτάσεις των Φορέων

Ο καθορισμός του αριθμού έγινε μετά από προτάσεις των οικείων φορέων, οι οποίες έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ.

Ο αριθμός ανέρχεται σε 7.453

Ο αριθμός των μαθητευομένων και σπουδαστών των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

  • ΕΠΑ.Σ.,
  • ΕΠΑ.Λ.
  • Μεταλυκειακό Ετος – Τάξη Μαθητείας και
  • ΙΕΚ,

που δύνανται να πραγματοποιήσουν Μαθητεία σε φορείς του Δημοσίου Τομέα (φορείς υποδοχής) κατά το σχολικό έτος 2019-2020 ανέρχεται σε 7.453.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ

Σύμφωνα με το ΦΕΚ όλοι οι φορείς του Δημοσίου Τομέα (φορείς υποδοχής) πριν την αντιστοίχιση των μαθητευόμενων σε θέσεις μαθητείας οφείλουν να έχουν εκδώσει τις σχετικές δεσμεύσεις πίστωσης για τα έτη 2019-2020, ειδάλλως δεν είναι δυνατή η σύναψη σύμβασης μαθητείας από τις εκπαιδευτικές δομές

Η δαπάνη

Από την υλοποίηση της Μαθητείας σε φορείς του Δημοσίου Τομέα κατά το σχολικό έτος 2019-2020 προκαλείται δαπάνη που αφορά αφενός:

α) την επιδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τον ΟΑΕΔ σύμφωνα με τα σχετικά 19 και 20 του προοιμίου και αφετέρου

β) την οικονομική επιβάρυνση των φορέων του Δημοσίου Τομέα ως εργοδοτών, η οποία ειδικότερα έχει ως εξής:

Μέγιστη δαπάνη

Μέγιστη δαπάνη ύψους 12.160.179,9 ευρώ, σύμφωνα με τις προσφερόμενες θέσεις μαθητείας και η οποία προβλέπεται να βαρύνει τους προϋπολογισμούς των οικείων φορέων.

Η παραπάνω δαπάνη επιμερίζεται κατά 37% στο έτος 2019 και κατά 63% στο έτος 2020, ήτοι για το 2019: 4.499,266,6 ευρώ και για το 2020: 7.660.913,3 ευρώ.

Η οριστικοποίηση της δαπάνης θα πραγματοποιηθεί με την αντιστοίχιση των μαθητευομένων/σπουδαστών στις θέσεις μαθητείας,

Δείτε το ΦΕΚ B 3891 – 22.10.2019 με την κατανομή
Δείτε την Απόφαση στη Διαύγεια

___________________

Δείτε επίσης

Μια νέα αρχή στα ΕΠΑΛ: Στη Βουλή η μη εφαρμογή του Προγράμματος, από τον ΣΥΡΙΖΑ
Υλη Εσπερινών ΕΠΑΛ: Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων
Προγράμματα Σπουδών 5 ειδικοτήτων για το «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας» | ΦΕΚ
Διδακτέα-Εξεταστέα ύλη Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης ΕΠΑΛ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση