Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μαθητές 1ου ΓΕΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης: Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μαθητές 1ου ΓΕΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης: Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως για την Τράπεζα Θεμάτων, την ΕΒΕ, την ύλη των Πανελλαδικών και το πολλαπλό Μηχανογραφικό.

Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.), η Τράπεζα Θεμάτων της Α’ και Β’ Λυκείου, το σύστημα των πολλών μηχανογραφικών και να μειωθεί η φετινή εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ζητούν με επιστολή τους από την Υπουργό ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Η επιστολή

Προς :

Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως

Κοινοποίηση :

  1. Υφυπουργό Παιδείας κ. Ζωή Μακρή
  2. Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Παιδείας κ. Αλέξανδρο Κόπτση

Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα, εν μέσω πανδημίας, καλούμαστε, ως μαθητές να έρθουμε αντιμέτωποι με τις νέες μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε το Υπουργείο.

Συγκεκριμένα,

οι αποφάσεις που πάρθηκαν και αφορούσαν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) οδήγησαν σχεδόν 40.000 μαθητές εκτός δημοσίων σχολών και περίπου 16.000 κενές θέσεις στα πανεπιστημιακά τμήματα, σε αρκετά εκ των οποίων δεν υπήρξαν καν εισακτέοι.

Παράλληλα,

η Τράπεζα Θεμάτων, που είχε ήδη εφαρμοστεί τη χρονιά 2013-2014, είχε ως αποτέλεσμα τα 3/4 των μαθητών να κοπούν τουλάχιστον σε ένα μάθημα και το 1/5 να μείνει μετεξεταστέο.

Θα επιθυμούσαμε λοιπόν,

να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων φέτος δεδομένων των κενών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών μαθημάτων (webex). Επίσης, με βάση τα παραπάνω, δε νοείται αύξηση της ύλης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Συνοπτικά λοιπόν,

στα πλαίσια των μαθητικών κινητοποιήσεων και χωρίς να θέλουμε να δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του σχολείου μας, επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε τα αιτήματά μας :

  1. Να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.).
  2. Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων της Α’ και Β’ Λυκείου.
  3. Να μειωθεί η φετινή εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Λόγω διεξαγωγής διαδικτυακών μαθημάτων για περίπου δύο χρόνια, έχουν δημιουργηθεί μεγάλα μαθησιακά κενά.
  4. Να καταργηθεί το σύστημα των πολλών μηχανογραφικών.

Με τιμή

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του

1ου ΓΕΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης

Δείτε επίσης

Εισαγγελική παρέμβαση για το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης ζητά η Υπουργός Παιδείας για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα
ΟΛΜΕ-ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Στήριξη στην αντιφασιστική συγκέντρωση
Κεραμέως-κρούσματα στα σχολεία: Εχουμε λιγότερα τώρα απότι τον Αύγουστο σε παιδιά 4-18 ετών
ΦΕΚ: Μέτρα προστασίας covid από 27.09 έως 04.10.2021
ΦΕΚ: Τηλεκπαίδευση 2021-22: Σε ποιους μαθητές θα παρέχεται

 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση