Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μαθητές ΓΕΛ Κάτω Νευροκοπίου: Πρόταση για επιστροφή μαρμάρων Παρθενώνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μαθητές ΓΕΛ Κάτω Νευροκοπίου: Πρόταση για επιστροφή μαρμάρων Παρθενώνα – Ενημέρωση Προέδρου της Βουλής κου Κωνσταντίνο Τασούλα από τη Βουλευτή κα Χαρά Κεφαλίδου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Με αφορμή την πρόταση μαθητών του Γενικού Λυκείου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, η κα Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Ν. Δράμας και υπεύθυνη Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συναντήθηκε και ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο της Βουλής κο Κωνσταντίνο Τασούλα.

Η κα Χαρά Κεφαλίδου δήλωσε σχετικά

 “Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ενημέρωσα για την εξαιρετική πρωτοβουλία των μαθητών του Γενικού Λυκείου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας. Τιμώντας τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, απηύθυναν πρόσκληση στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και της Ελληνικής Ομογένειας σε όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ιστοσελίδα συλλογής υπογραφών για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

Με κύριο σύνθημα το «μπορούμε να γίνουμε πολλοί», κάλεσαν τα σχολεία να συμβάλουν στην προσπάθεια επιστροφής του σημαντικού αυτού κομματιού της ελληνικής κληρονομιάς, από το Βρετανικό Μουσείο στον τόπο της δημιουργίας τους.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές για την δράση τους και δέχτηκε με χαρά την πρότασή μου. Έτσι λοιπόν, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Βουλή 20 μαθητών με τον Διευθυντή του σχολείου κ. Αναστάσιο Μωυσιάδη, θα υπάρξει ξενάγηση στην έκθεση “Αντικρίζοντας την Ελευθερία! στη Βουλή των Ελλήνων δύο αιώνες μετά” και βράβευση του σχολείου από τον κ. Κ. Τασούλα.

Μέσα από τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μας κάνουν περήφανους, μας συγκινούν, μας δίνουν την αληθινή ελπίδα για την επόμενη μέρα. Είναι το μέλλον της πατρίδας μας.

Εύχομαι κάθε επιτυχία και ένα λαμπρό μέλλον σε κάθε επίπεδο της ζωής τους.”.

Δείτε επίσης

Ημερίδα 1ου ΚΕΔΑΣΥ Β Αθήνας-“Δυσκολίες στη γονεϊκότητα”-Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 

Κεραμέως-σχολικός εκφοβισμός: Περισσότεροι Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα σχολεία 

Κόπτσης: Νέο σύστημα διορισμών μετά την 31η.08.2023-Εντός των επόμενων ημερών ο αριθμός των διορισμών 

Πανελλαδικές εξετάσεις-στρες: Τεχνικές Μυϊκής Χαλάρωσης για Μείωση του Στρες 

ΔΟΕ: Αιτήσεις για κατασκηνώσεις παιδιών-εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 2022

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση