Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μαθητές-κορονοϊός: Τι είδους μάσκα θα φοράνε τα παιδιά στα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μαθητές-κορονοϊός: Τι είδους μάσκα θα φοράνε τα παιδιά στα σχολεία-Τι απάντησε ο Επίκουρος Καθηγητή Επιδημιολογίας κος Γκίκας Μαγιορκίνης σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

Αναφορικά με το τι είδους μάσκα θα φοράνε οι μαθητές μέσα στη σχολική αίθουσα, από Δευτέρα 10 Ιανουαρίου όταν τα σχολεία επαναλειτουργήσουν, ρωτήθηκε ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας κος Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα.

Ο κος Μαγιορκίνης

αφού επιχειρηματολόγησε για την αναγκαιότητα τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, απάντησε σε δεύτερη διευκρινιστική ερώτηση της δημοσιογράφου πως με απλή μάσκα θα βρίσκονται οι μαθητές στις τάξεις.

Δείτε αναλυτικά οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Γεια σας και χρόνια σας πολλά. Καλή χρονιά. Θα ήθελα να μου πείτε τη Δευτέρα, αν θα ανοίξουν τα σχολεία, ακούσαμε την προηγούμενη εβδομάδα οδηγίες για το τι μάσκες θα πρέπει να φοράμε εμείς οι ενήλικες όταν πάμε να ψωνίσουμε στο σούπερ μάρκετ.

Μπαίνουν τα παιδιά πάλι στο σχολείο με μια τεράστια διασπορά. Τι μάσκα θα φοράνε τα παιδιά και κυρίως τα μικρά, μέσα σε μια σχολική αίθουσα, όπου είναι σχεδόν 30 άτομα;

ΓΚ. ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ:

Η Επιτροπή εισηγήθηκε να ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα. Δεν βλέπουμε κάποιο λόγο αυτή την στιγμή να μην ανοίξουν.

Τώρα, όσον αφορά το σχολικό περιβάλλον, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο περιβάλλον που να γίνεται τόσο εντατικό testing πουθενά αλλού στην Ελλάδα αυτή την στιγμή.

Άρα, λοιπόν, τα παιδιά μπαίνουν σε ένα περιβάλλον, όπου η διασπορά ελέγχεται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

To δεύτερο βασικό στοιχείο,

που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας, είναι ότι η σχολική τάξη αποτελεί μια “φούσκα”. Είναι τα ίδια άτομα ξανά και ξανά και ξανά και ξανά. Δεν έχει καμία σχέση με άλλα περιβάλλοντα, όπου αναμειγνύονται διαφορετικοί άνθρωποι κάθε φορά.

Άρα, λοιπόν,

πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον. Ασφαλέστερο από οποιοδήποτε άλλο αυτή την στιγμή και θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία δεν αντικαθίσταται με κάτι άλλο.

Άρα, λοιπόν, τα βάζουμε όλα, τα ζυγίζουμε και θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά ασφαλές περιβάλλον και τη βέλτιστη λύση.

Και να θυμίσω, στο τέλος,

ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πάντα συστήνει, τα σχολεία να είναι τα τελευταία που κλείνουν και τα πρώτα που ανοίγουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:

Άρα με απλή μάσκα στα σχολεία.

ΓΚ. ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ:

Ναι.

Δείτε επίσης
Νίκη Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: 5 λόγοι-Γιατί δεν μειώθηκε το 50%+1-Τι απάντησε στο αν θα παραμείνουν ανοικτά
Διάθεση self-test για μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς από τα φαρμακεία έως 8.01.2022
Αναρρωτική άδεια κορονοϊού-Πιστοποιητικό νόσησης: Πως θα εκδίδονται | ΦΕΚ
Παρέμβαση Τσίπρα για σχολεία-Απάντηση Κυβέρνησης και στη μέση Ντι Κάπριο και “Don’t Look Up”…
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση