Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μαθητές με Σακχαρώδη Διαβήτη: Eγκρίθηκε το Εντυπο παρακολούθησης από το ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μαθητές με Σακχαρώδη Διαβήτη: Eγκρίθηκε το Εντυπο παρακολούθησης παιδιών με ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ στο σχολείο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων – Δείτε το.

Μαθητές με Σακχαρώδη Διαβήτη

Σύμφωνα με τον αριθμό πρωτ. 15495/2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) εγκρίθηκε το Εντυπο παρακολούθησης παιδιών με ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ στο σχολείο.

Το έντυπο δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Παιδιατρικών Νοσηλευτικών Εφαρμογών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Νοσηλευτικής.

Σύμφωνα με το Εισαγωγικό Σημείωμα

Το έντυπο αυτό δημιουργήθηκε από εξειδικευμένους Νοσηλευτές Διαβήτη υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Παιδιατρικών Νοσηλευτικών Εφαρμογών του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.

Είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παιδιού με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στο σχολείο.

Στόχος

Στόχος του είναι η κατάλληλη παρακολούθηση και υποστήριξη του παιδιού και των γονέων του ώστε να αποκτήσουν εμπιστοσύνη για την ασφαλή διαχείριση του νοσήματος στο σχολικό περιβάλλον.

Επιπλέον, ο σχολικός νοσηλευτής μέσω της συστηματικής καταγραφής προσδιορίζει τις ανάγκες του παιδιού και διευκολύνει την αυτοφροντίδα προάγοντας περαιτέρω την αυτονομία του.

Δείτε αναλυτικά το Εντυπο παρακολούθησης παιδιών με ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ στο σχολείο

_________________

Χρήσιμο υλικό για Σχολικούς Νοσηλευτές

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ Αττικής) κοινοποίησε Δελτίο Τύπου και Παραρτήματα, τα οποία περιέχουν προτάσεις – αποτελέσματα – χρήσιμα έντυπα της Ομάδας Εργασίας ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών ΣΕΕΠΕΑ Αττικής 2018-19.
Η ομάδα εργασίας εργάστηκε καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους σε ζητήματα που αφορούσαν το ωράριο, καθηκοντολόγιο, τις δυσκολίες και ανάγκες της εργασίας των Σχολικών Νοσηλευτών, επιμόρφωσης και χρήσιμων εργαλείων για την άσκηση καθηκόντων.
Μετά από λεπτομερή παράθεση απόψεων και προτάσεων των μελών της ομάδας εργασίας αλλά και λοιπών συναδέλφων των οποίων οι απόψεις και οι προτάσεις είχαν συλλεχθεί και καταγραφεί από μέλη της ομάδας, επιλέχθηκαν τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο:…
…Δείτε τη συνέχεια εδώ

_________________

Δείτε σχετικά

Σχολικοί Νοσηλευτές στη Γενική Εκπαίδευση: Προτάσεις για σύσταση οργανικών θέσεων
Σχολικοί Νοσηλευτές Γενικών Σχολείων: Διευκρινήσεις για το καθηκοντόλογιο ζητά από το ΥΠΑΙΘ η ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Δείτε επίσης

Σχολικός Εκφοβισμός: 15 μέτρα για την αντιμετώπισή του από το Υπουργείο Παιδείας
Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας: Επικαιροποιημένος – Οι αλλαγές στις άδειες
Αξιολόγηση: Οι φάσεις υλοποίησης σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση