Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»: Για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»: Η υποβολή ενδιαφέροντος συμμετοχής των μαθητών γίνεται ηλεκτρονικά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2022.

Μαθητικός Διαγωνισμός στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΟΠΑ

Ξεκίνησε η περίοδος συμμετοχής-εγγραφών στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»  για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ο οποίος καθιερώθηκε πριν δύο χρόνια με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ15/143942/Δ2/10-11-2021), η οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού αναλαμβάνεται από το ΟΠΑ σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τι είναι

Ο μαθητικός διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ» στα Οικονομικά είναι ένας ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Γ΄ Λυκείου όλων των Σχολείων της χώρας με σκοπό να ενισχυθεί η έφεση των υποψηφίων φοιτητών στις οικονομικές σπουδές και να δοθούν κίνητρα στη νέα γενιά να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση  για τις οικονομικές εξελίξεις.

Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό θα εξετάζονται στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως προσδιορίζεται από τη σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και αναφορές που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία.

Δύο φάσεις

Ο Διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ» θα πραγματοποιηθεί σε δύο Φάσεις.

Η Α’ Φάση θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 και ώρα 16:00-18:00. Σε αυτή τη διαδικασία θα λάβουν μέρους όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δηλώσουν συμμετοχή στον Διαγωνισμό. Η διαδικασία αυτή απαλλάσσει τους συμμετέχοντες από την υποχρέωση μετάβασης και παρουσίας στις αίθουσες των εξετάσεων.

Η Β’ Φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 και ώρα 09:00-11:00, όπου θα λάβουν μέρος μόνο οι επιτυχόντες-διακριθέντες της Α’ φάσης του Διαγωνισμού. Η Β’ Φάση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ομαλοποιηθεί οι συνθήκες μετακίνησης και φυσικής παρουσίας). Τα έξοδα μετακίνησης της Β΄ Φάσης βαρύνουν αποκλειστικά τον διαγωνιζόμενο, δηλαδή χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο ή για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαφορετικά, θα διεξαχθεί και αυτή ηλεκτρονικά με την εξ αποστάσεως μέθοδο.

Προθεσμία

Η υποβολή ενδιαφέροντος συμμετοχής των μαθητών γίνεται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο που μπορείτε να βρείτε εδώ, το χρονικό διάστημα από 1/1/2022 μέχρι 31/1/2022.

Περαιτέρω πληροφορίες

Υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Χριστίνα Βάγγη (info@diagonismos.ermis.aueb.gr).

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες και την Προκήρυξη του Διαγωνισμού.

Δείτε επίσης

Νέα μέτρα κορονοϊού-σχολεία: 3 τεστ την 1η εβδομάδα-Τεστ και ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι μαθητές-εκπ/κοί

Νίκη Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: 5 λόγοι-Γιατί έμεινε το 50%+1-Θα παραμείνουν ανοικτά; 

Κεραμέως-ράπιντ τεστ μαθητών: Εχουμε ζητήσει διευκολύνσεις από το Υπ. Υγείας-Τι είπε για τους μη εμβολιασμένους 

Διάθεση self-test για μαθητές-εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς έως 8.01 

Διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τη χρήση self test από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Μαθητές-κορονοϊός: Τι είδους μάσκα θα φοράνε τα παιδιά στα σχολεία 

Αναπλήρωση νοσούντων εκπαιδευτικών από κορονοϊο: Πως θα γίνεται;-Τι απαντά το Υπουργείο 

Που καταχωρίζεται το αποτέλεσμα σελφ τεστ μαθητών-εκπ/κών-Πίνακας 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση