Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μαθητής ΕΠΑΛ φέρεται να πυροβόλησε καθηγητή του με αεροβόλο όπλο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μαθητής ΕΠΑΛ φέρεται να πυροβόλησε καθηγητή του με αεροβόλο όπλο – Σύμφωνα με όσα μετάδωσε η ΕΡΤ ο 17χρονος μαθητής θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών – Οι  γονείς του μαθητή συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, πλην όμως αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μαθητής ΕΠΑΛ φέρεται να πυροβόλησε καθηγητή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο από τις 6” μαθητής ΕΠΑΛ φέρεται να πυροβόλησε καθηγητή του με αεροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, στις 8.45 το πρωί της Παρασκευής 26.05.2023 σε ΕΠΑΛ της Αττικής 17χρονος μαθητής της Β’ Λυκείου, πυροβόλησε μία φορά με αεροβόλο πιστόλι κατά 36χρονου καθηγητή, τραυματίζοντας τον ελαφρά με το πλαστικό σφαιρίδιο στο πόδι. Ολα αυτά συνέβησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος στον προαύλιο χώρο του σχολείου

Ακολούθως ο ανήλικος με ομόφωνη απόφαση των καθηγητών του σχολείου δέχθηκε την ποινή της αποβολής και ως εκ τούτου αποχώρησε από το ΕΠΑΛ, ο δε καθηγητής μετέβη στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου και έδωσε κατάθεση για το περιστατικό. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το αεροβόλο πιστόλι και ένας γεμιστήρας παραδόθηκαν στις Αρχές από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ και στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Μετά όλα αυτά και αφού ο καθηγητής του ΕΠΑΛ με δική του απόφαση δεν εξετάστηκε από ιατροδικαστή, ο 17χρονος μαθητής θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών. Οι δε γονείς του 17χρονου μαθητή συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, πλην όμως αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του Εισαγγελέα.

Δείτε επίσης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση