Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Με βάση την αναλογία “1 προς 1” οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για το 2024-Τώρα γίνεται η κατανομή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με βάση την αναλογία “1 προς 1” οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το 2024 – Τώρα γίνεται η κατανομή – Ενημέρωση από τον Δημήτρη Μπράτη.

Με βάση την αναλογία “1 προς 1” οι διορισμοί

Οι μόνιμοι διορισμοί των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2024 θα πραγματοποιηθούν με βάση την αναλογία “1 προς 1”, δηλαδή ένας μόνιμος διορισμός για κάθε μία αποχώρηση (συνταξιοδότηση/απόλυση) εκπαιδευτικού, σύμφωνα με όσα κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Προεδρεύων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, πρώην Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και πρώην Αιρετός στο ΚΥΣΠΕ, Δημήτρης Μπράτης.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο Δημήτρης Μπράτης τώρα πραγματοποιείται η κατανομή των μόνιμων διορισμών και η όλη ενημέρωση προκύπτει από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύνολο παραιτήσεων και αυτοδίκαιων αποχωρήσεων εκπαιδευτικών 4.045

Συνολικά για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είχαμε 1.801 αιτήσεις παραίτησης και αυτοδίκαιες αποχωρήσεις εκπαιδευτικών, ενώ για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είχαμε 2.244.  Γενικό σύνολο αιτήσεων παραίτησης και αυτοδίκαιων αποχωρήσεων εκπαιδευτικών Α.θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, 4.045. Αναφορικά με το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) είχαμε 10 αιτήσεις παραίτησης και αυτοδίκαιες αποχωρήσεις – Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Στις καλένδες η σύσταση νέων οργανικών θέσεων

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι εξ όσων γνωρίζουμε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) κατέβαλε προσπάθεια να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά – και μετά τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) με μόνιμους διορισμούς, επιχειρηματολογώντας προς αυτή την κατεύθυνση, πλην όμως ουδέποτε ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια για λόγους που μόνον η πολιτική ηγεσία γνωρίζει, με αποκορύφωμα την απόσυρση διάταξης για τη σύσταση των νέων 1.555 οργανικών θέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ από το νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘΑ «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου-Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων».

Δείτε επίσης

Αριθμοί συνταξιοδοτήσεων ετών 2024-2023-2022 και το Χρονοδιάγραμμα συνταξιοδοτήσεων-Μεταθέσεων-Αποσπάσεων 2024 

Πίνακες ΑΣΕΠ ειδικής και γενικής αγωγής: Εως πότε ισχύουν σύμφωνα με την Υφυπουργό ΠΑΙΘΑ Ζ. Μακρή 

Οργανικότητα Δημοτικών σχολείων: Πως προσδιορίζεται – Η περίπτωση του Δημοτικού Σχολείου Λειψών 

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου Δημοτικών 2024-25 – Λήξη μαθημάτων σχολ. έτους 2023-24 | Εγκύκλιος 

Το Ψηφιακό Σχολείο: Η ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη της σχολικής εκπ/σης για μαθητές, εκπ/κούς και γονείς

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

  1. Π. Β. σε

    Περισσότεροι θα είναι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών και όχι 1-1. Υπάρχει διάθεση για αυξημένους διορισμούς φέτος.

  2. Νίκη M. σε

    Περισσότεροι θα είναι οι διορισμοί. Θα ξεπεραστεί ο αριθμός των 5.000 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Γράψτε μία απάντηση