Κυριακή, 18 Μαΐου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μεγάλες διαδηλώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη σε όλη τη χώρα-Πάνω από 40.000 στην Αθήνα | PICS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλες διαδηλώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη σε όλη τη χώρα-Πάνω από 40.000 άτομα στην Αθήνα-Ημέρα μνήμης για τα άτομα που άδικα έχασαν τη ζωή τους.

Μεγάλες διαδηλώσεις για το δυστύχημα στα Τέμπη

Πραγματοποιήθηκαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της χώρας, σήμερα 8 Μαρτίου 2023 Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, αλλά και ημέρα μνήμης για τα άτομα που άδικα έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ η στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μετατράπηκε σε 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία για σήμερα Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 “για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών”. 

Η ΑΔΕΔΥ αλλά και πλήθος εργατικών σωματείων, Ομοσπονδιών και Συλλόγων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ, φορέων, οργανώσεων, φοιτητές και μαθητές είχαν ως κεντρικό σύνθημα  το “8 Μάρτη παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Οι ζωές μας μετράνε. Να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων”.

“Στις 8 του Μάρτη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις. Συνεχίζουμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τις τάξεις. Είμαστε παρόντες και διεκδικούμε ασφάλεια στις μεταφορές, δικαίωμα στη μόρφωση και στην υγεία με κοινωνικό κράτος στην υπηρεσία των πολιτών”, ανέφερε η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της.

Στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι και τη Βουλή πάνω από 40.000 άτομα σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Η πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της εξελίχθηκε ειρηνικά και μόνον μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν.

Θεσσαλονίκη 8-3-2023

Το ίδιο μεγαλειώδης ήταν και η πορεία στη Θεσσαλονίκη όπου πάνω από 17.000 άτομα διαδήλωσαν. Το παρών έδωσαν όλα τα σωματεία εργαζομένων, εκπαιδευτικών, υγειονομικών και διοικητικών υπαλλήλων, όπως και χιλιάδες νέοι, μαθητές, φοιτητές αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας.

Πάτρα 8-3-2023

Κέρκυρα 8-3-2023

Λάρισα 8-3-2023

Γενικώς σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας άνθρωποι κάθε ηλικίας διαδήλωσαν φωνάζοντας “Καμία συγκάλυψη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα στα Τέμπη”.

Δείτε επίσης

Ψυχολογική υποστήριξη θυμάτων των Τεμπών: Συγκροτήθηκε δίκτυο κλινικών και μονάδων ψυχικής υγείας | Λίστα 

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη σχολική βία μαζί με την Τροπολογία των 10 άρθρων, στη Βουλή 

Οδηγίες ΟΠΣΥΔ-Εγχειρίδιο: Για υποβολή δικαιολογητικών υποψήφιων εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply