Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μεγαλώνοντας παιδιά με Αναπηρία: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Γραμματείας ΑμεΑ και Γραμμ. Οικ/κής Πολιτικής/Ισότητας Φύλων Ν.Δ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγαλώνοντας παιδιά με Αναπηρία: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Γραμματείας ΑμεΑ και Γραμματείας Οικ/κής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της Ν.Δ.

Μεγαλώνοντας παιδιά με Αναπηρία

Την Παρασκευή η Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία και η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) συνδιοργάνωσαν εκδήλωση στην αίθουσα του ισογείου της Ν.Δ. με τίτλο “Μεγαλώνοντας παιδιά με Αναπηρία“.

Η εκδήλωση διήρκησε 2,5 ώρες και η αίθουσα ήταν γεμάτη μέχρι το τέλος, αποδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει γι αυτό το θέμα, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές με συγκινησιακή φόρτιση από τις αφηγήσεις των γονέων με παιδιά ΑμεΑ, αλλά και των ίδιων των ατόμων με αναπηρία που παρευρίσκονταν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην Ανακοίνωση της Γραμματείας Ατόμων με Αναπηρία της Ν.Δ.

– Την εκδήλωση χαιρέτησαν με ουσιαστικό λόγο ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος Ευρωβουλευτής – Ψυχίατρος και ο Βαγγέλης Γ. Ξυδεας Αντιπρόεδρος- Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και Επικεφαλής της κίνησης πολιτών «Η δύναμη είμαστε εμείς». Επισης σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιώργος Βλάχος, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών και ο ίδιος άτομο με οπτική αναπηρία, η Φαιδρα Τσαλαχουρη, Δικηγόρος – υποψήφια βουλευτής Α’ Αθηνών και η ίδια άτομο με κινητική αναπηρία και η υποψήφια στο νότιο τομέα Δήμητρα Αράπογλου και η ίδια άτομο με πρόβλημα ακοής.

– Τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Συντονιστής του Διαγραμματειακού Οργάνου της ΝΔ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο Κώστας Χόρτης, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από #Καρδιοπάθειες, η Κατερίνα Πολύζου, Γραμματέας Σωματείου Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι Με Ειδικές Ανάγκες Μόνο Άνθρωποι ΔΥΑΜΕΑ, ο Δημήτρης Μπέττας, Γραμματέας ΕΚΟ Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, η Μαρία Πετρέα, Εκπρόσωπος Λυκείου των Ελληνίδων.

Μεγαλώνοντας παιδιά με Αναπηρία

– Στο πάνελ συμμετείχαν με σειρά λόγου η Μαρία Τούβα, μητέρα παιδιού με σπαστική τετραπληγία- εγκεφαλική παράλυση και ιδρύτρια της σελίδας Find your ability in your disability, η Έφη Αργυροπούλου, μητέρα παιδιού με αυτισμό, blogger workingmoms.gr και συγγραφέας, η Άρτεμις Τσίτσικα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια παιδιατρικής και εφηβικής ιατρικής – Διευθύντρια Μεταπτυχιακού Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας, η Κυριακή Ιωάννου, Μέλος εκτελεστικής Γραμματείας ΠΟΣΓΚΑμεΑ και Πρόεδρος του Συλλόγου «Το πέταγμα», ο Χριστόπουλος Λεωνίδας ΓΓ Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μέλος της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας.

Τον συντονισμό έκανε η Γραμματέας οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου – Chrysavgi Atsidakou Χρυσαυγή ενώ παρεμβάσεις για θέματα ειδικής αγωγής, προσωπικού βοηθού κ. ά. έκανε ο Γραμματέας ΑμεΑ Κώστας Λολίτσας, ο Γιάννης Μπουσδούνης, Δ/ντης Ειδικής Αγωγής ΥΠΑΙΘ και ο Ανδριανός Μουταβελής, σχολικός σύμβουλος ενταξιακής εκπαίδευσης.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι ζήτησαν η εκδήλωση να επαναληφθεί και μάλιστα κάθε φορά να εστιάζει και σε ένα θέμα για να το εξαντλεί μιας και τα θέματα ειδικής εκπαίδευσης, απασχόλησης και φροντίδας των ΑμεΑ θα εξακολουθήσουν να είναι πρώτης προτεραιότητας και στην νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης για επιστροφή δώρων-αξιολόγηση-ελληνική Pisa-τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση 

Μητσοτάκης-Πρόγραμμα παιδείας: Αύξηση μισθών εκπ/κών-4000 με 5000 διορισμοί το χρόνο και άλλες 11 εξαγγελίες 

Εξετάσεις ελληνικής Pisa: Συμμετείχε το 96,5% των επιλεγμένων σχολικών μονάδων σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση