Δευτέρα, 19 Μαΐου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μέλη ΔΕΠ: Κατανομή 500 θέσεων στα ΑΕΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μέλη ΔΕΠ: Κατανομή 500 θέσεων για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού / μελών Δ.Ε.Π. στα Α.Ε.Ι. για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Μέλη ΔΕΠ: Κατανομή 500 θέσεων στα ΑΕΙ

Aπόφαση για την κατανομή πεντακοσίων (500 θέσεων) για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού / μελών Δ.Ε.Π. στα Α.Ε.Ι. για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, υπέγραψε o Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Η κατανομή των πεντακοσίων (500) θέσεων για την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού / μελών Δ.Ε.Π. στα Α.Ε.Ι. για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 έγινε ως εξής:

 

Α/Α

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ & Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

 

ΚΑΤΑΝΟΜΗ (500) ΘΕΣΕΩΝ

ΕΤΟΥΣ 2019-2020
1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 5
2 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 45
3 ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13
4 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ 21
5 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 28
6 ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 56
7 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 15
8 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 1
9 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 17
10 ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 17
11 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 12

 

Η επιμέρους κατανομή των θέσεων θα γίνει με απόφαση των αρμόδιων οργάνων κάθε Ιδρύματος.

Δείτε την Απόφαση κατανομής των 500 θέσεων ΔΕΠ

___________________________________________

Δείτε επίσης

Αρση αναστολής διαδικασιών από το ΣτΕ για μέλη ΔΕΠ και έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό

Το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε και έλαβε από το ΣτΕ εξαίρεση αναστολής των διαδικασιών εκλογής  μελών ΔΕΠ και πρόσληψης έκτακτου προσωπικού στα Α.Ε.Ι. (διδασκόντων του π.δ. 407/1980 και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 19 του ν. 1404/1983) με τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες (κατανομές, προκηρύξεις, συγκροτήσεις εκλεκτορικών κ.λπ.).

Η εξαίρεση αυτή ζητήθηκε, από το Υπουργείο Παιδείας,  ώστε να συνεχίσουν οι διαδικασίες για την ομαλή έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας την ακαδημαϊκή χρονιά 2019-2020, κυρίως για τα νέα Τμήματα που ιδρύθηκαν στα Πανεπιστήμια με τους νόμους  4559/2018, 4589/2019 και 4610/2019.

Σύμφωνα με το ΥΠΠΕΘ υπογράφεται η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή των 500 θέσεων ΔΕΠ στα Ιδρύματα και 300 θέσεων/πιστώσεων έκτακτου προσωπικού.

Αναλυτικά εδώ

Δείτε ακόμη:

Μετεγγραφές φοιτητών: Καθορίσθηκε η αντιστοιχία τμημάτων ΑΕΙ

Αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕ σε πτυχία ΠΕ: Διευκρινήσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την πρότασή του
Share.

About Author

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Leave A Reply