Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μεμονωμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζει το ΥΠΑΙΘ τα αναφερόμενα προβλήματα Τηλεκπαίδευσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεμονωμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζει το ΥΠΑΙΘ τα αναφερόμενα προβλήματα στη σημερινή πρώτη ημέρα Τηλεκπαίδευσης στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία.

Μεμονωμένες περιπτώσεις

χαρακτηρίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τις αναφορές εκπαιδευτικών και γονέων από διάφορες περιοχές της χώρας, για προβλήματα στη σύνδεση με την σχετική πλατφόρμα, κατά την πρώτη ημέρα Τηλεκπαίδευσης μαθητών/τριών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘ,

δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και στην πλατφόρμα webex. Συνδέθηκαν δε πάνω από 47.000 τμήματα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων ήτοι 700.000 μαθητές.

Οι ενστάσεις εκπαιδευτικών και γονέων έχουν να κάνουν με αναφορές πως

από τις 14:00 έως τις 15:00 υπήρχε η δυνατότητα κανονικής σύνδεσης, αργότερα όμως αρκετοί δεν μπορούσαν να συνδεθούν ή στην καλύτερη περίπτωση μπορούσε να πραγματοποιηθεί σύνδεση η οποία στη συνέχεια για κάποιους λόγους έπαυε να υπάρχει.

Νωρίτερα σήμερα με ανακοίνωσή του το ΥΠΑΙΘ ενημέρωνε πως
κατόπιν σχετικού αιτήματος των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet, εξασφαλίσθηκε ότι η υφιστάμενη πρόσβαση μέσω τηλεφώνου (call in) στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex θα είναι πλέον και αυτή δωρεάν.
Δείτε αναλυτικά εδώ

_____________________

Η Σύγχρονη τηλεκπαίδευση η οποία ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 18.11.2020

θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

Έχουν σταλεί αναλυτικές οδηγίες σε όλα τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία της χώρας.

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενημέρωσαν τους μαθητές και τους γονείς τους για τις λεπτομέρειες σύνδεσης στις ψηφιακές τάξεις.

Το ωράριο που προβλέπεται για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση
ΩΡΑΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Από Έως
1η 14:10 14:40
2η 14:50 15:20
3η 15:30 16:00
4η 16:10 16:40
5η 16:50 17:20

 

ΩΡΑΡΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Από Έως
1η 14:10 14:40
2η 15:00 15:30
3η 15:50 16:20

 

Δείτε επίσης

Λειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων από Δευτέρα 16.11.2020: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις
Δωρεάν πρόσβαση μέσω τηλεφώνου στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex

Δείτε ακόμη

 Πέτσας για lockdown: Σχολεία και λιανεμπόριο τα πρώτα που θα ανοίξουν
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση