Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μερόπη Τζούφη-άνοιγμα σχολείων: Απόλυτο αλαλούμ και πλήρης διαχειριστική ανεπάρκεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μερόπη Τζούφη-άνοιγμα σχολείων: Απόλυτο αλαλούμ και πλήρης διαχειριστική ανεπάρκεια -Συνέντευξη Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 και την εκπομπή “Ορθά-Κοφτά”.

Μερόπη Τζούφη-άνοιγμα σχολείων

“Απόλυτο αλαλούμ και πλήρης διαχειριστική ανεπάρκεια” χαρακτήρισε η πρώην Υφυπουργός Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη τη διαδικασία για το άνοιγμα των σχολείων, μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 και την εκπομπή “Ορθά-Κοφτά”.

Η αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

τόνισε πως “η κυβέρνηση δε λαμβάνει υπόψη τη γνώμη των επιστημόνων, ενώ με αντιφατικές δηλώσεις επιτείνει την αγωνία και την αβεβαιότητα”, αναφερόμενη στην πρόσφατη δήλωση του πρώην Κυβερνητικού Εκπροσώπου κου Στέλιου Πέτσα για άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στις 11 Ιανουαρίου.

Παράλληλα,

επεσήμανε πως το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει πράξει τίποτα για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων λέγοντας πως  “Δεν μερίμνησε για την αραίωση των μαθητών και τη λειτουργία με εναλλασσόμενο ωράριο, δεν εξασφάλισε την τακτική διενέργεια δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς”.

Η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ

ανέφερε ως παράδειγμα αρνητικής αντιμετώπισης, τον τρόπο που λειτούργησαν τα Ειδικά Σχολεία όλο αυτό το διάστημα, υπογραμμίζοντας τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις στο προσωπικό και την απουσία διαγνωστικών τεστ.

Τέλος και υπό το πρίσμα της πανδημίας,

κάλεσε την Κυβέρνηση να μην εφαρμόσει την Τράπεζα Θεμάτων, αποκλείοντας χιλιάδες μαθητές από την πρόσβαση στα ΑΕΙ, όπως και να ανακοινώσει άμεσα την περικοπή της ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των εκπαιδευτικών.

Δείτε εδώ το ηχητικό: https://soundcloud.com/user-958813084/914-8-1-2021a-1

Δείτε επίσης

Μέτρα κορονοϊού-lockdown 11-18.01.2021 | Νέο ΦΕΚ
Λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων: Παράταση ισχύος και τροποποίηση απόφασης | ΦΕΚ
Μετακινήσεις σε σχολεία: Με sms και βεβαίωση μετακίνησης
Παράταση lockdown έως 18.01: Γιατί δεν άνοιξαν Γυμνάσια και Λύκεια- Ηρωες και οι εκπαιδευτικοί
Εξαερισμός εσωτερικών χώρων σχολείων: Ανοιγμα παραθύρων αιθουσών 5 λεπτά ανά 20λεπτο | Εγκύκλιος

Δείτε ακόμη

Απόφαση Κυβέρνησης: Ανοίγουν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021
Μέτρα πρόληψης από κορονοϊό στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που θα επαναλειτουργήσουν στις 11.01
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση