Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μερόπη Τζούφη στη Βουλή: Δίχως πειστικά επιχειρήματα η απόφαση του ΥΠΑΙΘ για την μη-αντιστοίχιση 92 τμημάτων ΑΕΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μερόπη Τζούφη στη Βουλή: Δίχως πειστικά επιχειρήματα η απόφαση του ΥΠΑΙΘ για την μη-αντιστοίχιση 92 τμημάτων ΑΕΙ – Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης.

Μερόπη Τζούφη στη Βουλή

H Eπίκαιρη Eρώτηση της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Μερόπης Τζούφη, με θέμα “Αδικαιολόγητη άρση ακαδημαϊκής αντιστοιχίας μεταξύ ομοειδών τμημάτων ΑΕΙ”, συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.
Στην Ερώτηση απάντησε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Βασίλης Διγαλάκης.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της κας Τζούφη
Η συζήτηση ολοκληρώθηκε δίχως πειστικές απαντήσεις από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.

Η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας πως λίγες μόλις ημέρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, αποφάσισε να μην αντιστοιχίσει 92 τμήματα ΑΕΙ παρά το γεγονός ότι προσφέρουν πανομοιότυπους τίτλους σπουδών, ίδιου γνωστικού αντικειμένου και ταυτόσημων προγραμμάτων σπουδών.

«Η απόφασή σας κατηγοριοποιεί τα Πανεπιστήμια, τα τμήματα, τους φοιτητές, τους απόφοιτους και τους διδάσκοντες. Ναρκοθετεί τη λειτουργία των τμημάτων και τα οδηγεί σε υπολειτουργία και μαρασμό, ενώ δυναμιτίζει τις μετεγγραφές των φοιτητών και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε πως
  • Τα πανεπιστήμια αντιδρούν και αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα οποία κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό και ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης.
  • Η απόφαση κατηγοριοποίησης των τμημάτων σε «νέα» και «παλιά» είναι αμιγώς πολιτική, χωρίς επιστημονική και ακαδημαϊκή τεκμηρίωση, που προσπαθεί να κάμψει τη μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ο Υφυπουργός κος Διγαλάκης

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Υφυπουργός Βασίλης Διγαλάκης επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη της απόφασης στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), η οποία πρόσφατα αντικατέστησε την ΑΔΙΠ ώστε να τοποθετηθεί κυβερνητικά προσφιλής διοίκηση.

Τέλος,

σύμφωνα πάντα με την κα Τζούφη, ελλείψει στιβαρών επιχειρημάτων, επέλεξε να κάνει αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ, παραβλέποντας πως εδώ και ένα χρόνο η ΝΔ κυβερνά, θεσμοθετώντας μάλιστα ιδιαίτερα αρνητικές ρυθμίσεις για τα ΑΕΙ (σύνδεση χρηματοδότησης με ανταποδοτική αξιολόγηση, λειτουργία ξενόγλωσσων προγραμμάτων με δίδακτρα, «πάγωμα» στελέχωσης των ιδρυμάτων και αγνόηση του κανόνα 1:1 στις αποχωρήσεις-προσλήψεις).

Δείτε το σχετικό video

Δείτε σχετικά

Βασίλης Διγαλάκης: Η αλήθεια για τις αντιστοιχίες των τμημάτων στα πανεπιστήμια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση