Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μερόπη Τζούφη στο Real FM: Τα σχολεία θα ανοίξουν με σοβαρότατες ανεπάρκειες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μερόπη Τζούφη στο Real FM: Τα σχολεία θα ανοίξουν με σοβαρότατες ανεπάρκειες-Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το καλοκαίρι για να προετοιμαστεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικότατες ανεπάρκειες.

Μερόπη Τζούφη στο Real FM

Συνέντευξη στο Real FM 97.8 και το Νίκο Χατζηνικολάου, έδωσε η Αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε:
 • Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και οι μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις με ασφάλεια.
 • Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το καλοκαίρι για να προετοιμαστεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικότατες ανεπάρκειες.
Η κα Τζούφη σημείωσε πως καίρια για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πέραν της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, είναι:
 •  H αραίωση των μαθητών,
 •  η τήρηση των αποστάσεων,
 •  η εξεύρεση χώρων και αιθουσών,
 •  η πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και
 •  προσωπικού καθαριότητας.
Επεσήμανε δε
 • Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε και η Κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες.
 • Τώρα, την τελευταία στιγμή, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την πρόσληψη καθαριστριών και προμήθεια μασκών για τους μαθητές.
 • Η εξαγγελία της υπουργού Παιδείας για χρηματοδότηση του ολοήμερου σχολείου με 100 εκατ. ευρώ προκύπτει από μεταφορά πιστώσεων που γίνεται σε βάρος των βρεφονηπιακών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), αφήνοντας 66.000 παιδιά εκτός.
Για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών και τις βάσεις είπε:
 • Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν ζητήματα με την επάρκεια των παιδιών να παρακολουθήσουν τις πανεπιστημιακές σπουδές και για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αναβαθμίσει το ρόλο του Λυκείου και του Απολυτηρίου.
Ανέφερε επίσης πως
 • Η συζήτηση για την επαναφορά της “βάσης του 10” δεν έχει κανένα παιδαγωγικό όφελος και πως η εφαρμογή της στο παρελθόν, οδήγησε χιλιάδες υποψήφιους στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τα κολέγια.
Τέλος, ερωτηθείσα για την Επαγγελματική Εκπαίδευση,

τόνισε πως τα τελευταία χρόνια υπήρξε σημαντική αναβάθμιση των ΕΠΑΛ, αυξήθηκε ο αριθμός των μαθητών, σχεδιάστηκαν και χρηματοδοτήθηκαν προγράμματα τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

 Ωστόσο,

η Kυβέρνηση της ΝΔ, με την ανάληψη των καθηκόντων της, ανέστειλε επ’ αόριστον τη λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων επαγγελματικών σπουδών των ΑΕΙ, για αποφοίτους ΕΠΑΛ, στερώντας σημαντικούς πόρους από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και τα πανεπιστήμια σε όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

 Δείτε σχετικά

Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας για μέτρα προστασίας κορονοϊού: Υποχρεωτικά μάσκα και οι επισκέπτες των σχολικών μονάδων
Τρόπος λειτουργίας φορέων εκπαίδευσης-Φροντιστηρίων-Κέντρων Ξένων Γλωσσών-πάσης φύσεως δομών, δημοσίων και ιδιωτικών | ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση