Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μερόπη Τζούφη για παιδική προστασία και αποϊδρυματοποίηση: Να ληφθούν άμεσα μέτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μερόπη Τζούφη για παιδική προστασία και αποϊδρυματοποίηση: Να ληφθούν άμεσα μέτρα-H χώρα χρειάζεται άμεσα τόσο Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης της παιδικής βίας και των φαινομένων κακοποίησης.

Μερόπη Τζούφη για παιδική προστασία και αποϊδρυματοποίηση

“Τα φαινόμενα παιδικής κακοποίησης πυκνώνουν και οι δομές υποστήριξης και προστασίας των παιδιών είναι περισσότερο από ανεπαρκείς” τόνισε η κα Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής και αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στο κανάλι της Βουλής και την εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση” για τις καταγγελίες που βαραίνουν την “Κιβωτό του Κόσμου”.

Η Βουλευτής Ιωαννίνων έκανε λόγο για διαχρονική απουσία εποπτικών μηχανισμών, ελλειμματικές και αποσπασματικές πολιτικές, όπως και για πρακτικές και μοντέλα που δε στοχεύουν στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών. Τόνισε επίσης πως οι δημόσιες δομές στερούνται χρηματοδότησης και προσωπικού, ενώ μεγάλο μέρος των υπηρεσιών έχει περάσει σε ιδιώτες.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η καταγραφή όλων των ιδιωτικών δομών που παρέμεναν αχαρτογράφητες και δίχως έλεγχο μέχρι και το 2018.

Όπως σημείωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι περισσότερες από αυτές τις θετικές δράσεις υπονομεύτηκαν και “πάγωσαν” από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Ακόμη υπογράμμισε πως η χώρα χρειάζεται άμεσα τόσο Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης της παιδικής βίας και των φαινομένων κακοποίησης, όσο και κοινωνικές πολιτικές που θα περιορίζουν τον αριθμό των παιδιών που θα χρειάζονται τα ιδρύματα.

_____________________________

Επίσης σε δήλωση για την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” και τις καταγγελίες περί ασέλγειας και κακοποιητικών συμπεριφορών κατά ανηλίκων, που διέμεναν σε δομές του μη κυβερνητικού οργανισμού, προέβη η Αν. Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κα Μερόπη Τζούφη.

Ακολουθεί η δήλωση της Μερόπης Τζούφη

Η υπόθεση της «Κιβωτού» συγκλονίζει και σίγουρα δε βοηθά να παίζει κανείς τον προφήτη εκ των υστέρων. Ωστόσο, στο πρόσφατο παρελθόν οι επίμονες προσπάθειες της πρώην διευθύντριας Εκπαίδευσης Ηπείρου Αγγελικής Φωτεινού να ενταχθούν τα παιδιά της ΜΚΟ σε σχολείο γειτονικού χωριού, συνάντησαν την πεισματική αντίδραση τόσο της «Κιβωτού» όσο και τοπικών παραγόντων…Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Παιδική κακοποίηση-καταγγελίες: Ποια η ποινική ευθύνη Ψυχολόγων-Κοινωνικών Λειτουργών-Ψυχιάτρων 

Επαγγελματικό Απόρρητο Κοινωνικού Λειτουργού: Γνωμοδότηση Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου 

Φάκελοι μαθητών ΣΜΕΑΕ με Προσωπικά δεδομένα: Τι προβλέπει Εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας 

ΟΚΑΝΑ-προκήρυξη 20 Ψυχολόγων: Αιτήσεις 22 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2022

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση