Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μερόπη Τζούφη για Τροπολογίες: Aπόλυτος αιφνιδιασμός της Βουλής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μερόπη Τζούφη για Τροπολογίες: Aπόλυτος αιφνιδιασμός της Βουλής – Η Υπουργός Παιδείας επιβάλει τη μονοφωνία και νομοθετεί τη “νύχτα”.

Μερόπη Τζούφη για Τροπολογίες

Για απόλυτο αιφνιδιασμό της Βουλής έκανε λόγο η Μερόπη Τζούφη σχετικά με τις Τροπολογίες που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση.την ημέρα που αυτό ψηφιζόταν.

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

διαμαρτυρήθηκε για την πρακτική του Υπουργείου Παιδείας να εισάγει κρίσιμα άρθρα λίγο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, επισημαίνοντας πως εξευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επιβάλει τη μονοφωνία σε κάθε ζήτημα.

Στο πλαίσιο αυτό,

κάλεσε την Υπουργό Παιδείας να αποσύρει τη “διάταξη-δώρο”, όπως ανέφερε, στα ιδιωτικά κολέγια, σύμφωνα με την οποία υποχρεώνει τους επαγγελματικούς φορείς (πχ: Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο) να εγγράφουν πτυχιούχους κολεγίων, ώστε να έχουν τα ίδια δικαιώματα άσκησης επαγγέλματος με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ΑΕΙ.

Παράλληλα, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

υπογράμμισε πως η Υπουργός Παιδείας απέρριψε, χωρίς αιτιολόγηση, τις Τροπολογίες που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με:

  • την παράταση της θητείας των αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, έπειτα από την αποχή του 93% στις «εκλογές-παρωδία» που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας – αντίθετα η κυβέρνηση νομοθέτησε το διορισμό των μελών από την ίδια την υπουργό
  • την αναβολή εφαρμογής της Τράπεζας Θεμάτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, τουλάχιστον για φέτος
  • τη φετινή πρόβλεψη για διενέργεια εμβόλιμων εξεταστικών για τους τελειόφοιτους φοιτητές
  • τη δυνατότητα ίδρυσης ΙΕΚ από το Ριζάρειο Ίδρυμα στο Μονοδένδρι Ζαγορίου

Δείτε επίσης

Ψηφισθέν νομοσχέδιο Επαγγελματικής Εκπ/σης: Με διατάξεις για Υπηρ. Συμβούλια, αποφ. κολεγίων, ψηφιακή μέριμνα κ.α

Δείτε ακόμη

Πρόσβαση αποφοίτων ΙΕΚ σε ΑΕΙ: Με κατατακτήριες εξετάσεις σε 3 μαθήματα
Προσλήψεις Σχολικών Νοσηλευτών: Σε έλλειψη ΠΕ25 προσλαμβάνονται και ΠΕ87.02 | Τροπολογία
Τροπολογία Κεφαλίδου δεκτή από Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως: Συμπεριληπτικό εθνικό σύστημα επαγγελματικής εκπ/σης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση