Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μερόπη Τζούφη-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Επείγει η αναβάθμιση της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μερόπη Τζούφη-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Επείγει η αναβάθμιση της-Τι είπε στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Προστασίας του Περιβάλλοντος με θέμα “Νέοι και περιβαλλοντική εκπαίδευση”.

Μερόπη Τζούφη-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

“Η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί βασικό μοχλό ευαισθητοποίησης και διαμόρφωσης αντιλήψεων, προάγοντας την προστασία του περιβάλλοντος στα παιδιά” τόνισε η κα Μερόπη Τζούφη στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Προστασίας του Περιβάλλοντος με θέμα “Νέοι και περιβαλλοντική εκπαίδευση”.

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε την ανάγκη συστηματικής συνεργασίας της εκπαιδευτικής κοινότητας με περιβαλλοντικούς φορείς, όπως και με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να αποκτηθούν οι απαραίτητες στάσεις, οι ικανότητες και οι αντιλήψεις για τη οικολογική κρίση, τα οικοσυστήματα, τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Απευθυνόμενη στην Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζέττα Μακρή, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση οφείλει να μετεξελίξει τα “Κέντρα Αειφορίας & Ανάπτυξης”, μιας προσπάθειας που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4547/2018 με σκοπό την αναβάθμιση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Τέλος, η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε πως η ολιστική περιβαλλοντική διαπαιδαγώγηση των παιδιών χρειάζεται να διαπερνά το σύνολο της εκπαιδευτικής πολιτικής και να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της.

Δείτε επίσης

“Τα ζητήματα λύνονται στο σχολείο, όχι στο μαθητοδικείο”-Ανακοίνωση της Μερόπης Τζούφη

Νομοπαρασκευαστική Ειδικής Αγωγής: Στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως 

Εξ αποστάσεως επιμόρφωση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ από το ΙΕΠ: Εγγραφή και δήλωση μαθημάτων της πλατφόρμας iepx 

Επιμόρφωση-Εργαστήρια Δεξιοτήτων 4η περίοδος: Αιτήσεις από Δευτέρα 07 έως 28.02.2022 

Νέοι Πίνακες ειδικής αγωγής: Η Προκήρυξη ΑΣΕΠ αρχές Μαρτίου-διορισμοί από τους υπάρχοντες πίνακες 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση