Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μερόπη Τζούφη-self test: Δεν είναι αξιόπιστα-25.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ εν μέσω πανδημίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μερόπη Τζούφη-self test: Δεν είναι αξιόπιστα-25.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ εν μέσω πανδημίας- Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra.

Μερόπη Τζούφη-self test

Η Bουλευτής Ιωαννίνων και αναπληρώτρια Tομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ  μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη B, μεταξύ άλλων, για το άνοιγμα των σχολείων, τα self tests, το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την ΟΛΜΕ, την εξέλιξη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα είπε
Για το άνοιγμα των σχολείων

Η κυβέρνηση όχι μόνον αγνόησε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αναφορικά με το υγειονομικά ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Tο Yπουργείο Παιδείας ανοιγοκλείνει τα σχολεία εδώ και ένα χρόνο, χωρίς σχέδιο και προετοιμασία,

Η Ελλάδα καταγράφει αρνητικό ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά το συνολικό διάστημα που τα σχολεία έχουν παραμείνει κλειστά.

Για τα self test

Αναφερόμενη στα self-test επεσήμανε πως τα τεστ αυτοελέγχου μπορεί να είναι χρήσιμα, αλλά τελείως συμπληρωματικά καθώς έχουν πολύ χαμηλή ευαισθησία και αυξημένες πιθανότητες να δώσουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

“Τα αρνητικά self-tests δεν επαρκούν και χρειάζεται να ενταθεί ο έλεγχος με rapid και, κυρίως, μοριακά τεστ PCR” ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας τη συνταγογράφησή τους.

Για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την ΟΛΜΕ

Εγινε εκτεταμένη συζήτηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με μικρότερα τμήματα, ξεχωριστές βάρδιες και αυξημένα υγειονομικά μέτρα.

Υπήρξε κλίμα συναντίληψης με την Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών όσον αφορά την ανάγκη να μην εφαρμοστούν -τουλάχιστον φέτος- η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Για το νέο σύστημα εισαγωγής

το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να αφήσει 20-25.000 υποψήφιους εκτός ΑΕΙ, ήδη από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Για την εξέλιξη της πανδημίας

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία 7 στους 10 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους λόγο του κορονοϊού ήταν εκτός ΜΕΘ, ενώ η πλειοψηφία είχε μολυνθεί σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και κλειστές δομές.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν στρατηγική αποτυχία στη λήψη ουσιαστικών μέτρων πρόληψης και διαχείρισης της πανδημίας.

Για το άνοιγμα δραστηριοτήτων

Η κυβέρνηση προχωρά σε άνοιγμα δραστηριοτήτων χωρίς να έχει εξασφαλίσει ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση. Μόνο το 7% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις.

Για την ψήφο των αποδήμων

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τροποποίησε το σχετικό άρθρο του Συντάγματος, ώστε για πρώτη φορά, οι Έλληνες της Διασποράς να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες.

Η πρόσφατη τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή εξασφαλίζει πως όλοι οι ομογενείς έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και επαναφέρει στο τραπέζι την προηγούμενη διακομματική συμφωνία, την οποία σήμερα αθετεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Κεραμέως-ΣΚΑΪ 100,3: Πανελλαδικές-Προαγωγικές-Ανοιγμα Φροντιστηρίων-Εγκυρότητα self test
Εκθεση ΟΟΣΑ “Going For Growth 2021”: Μακροχρόνιες συμβάσεις αναπληρωτών
Οδηγίες προς Διευθυντές σχολείων για τα self test | Εγγραφο
Περικοπή αποδοχών σε δημόσιους υπαλλήλους που δεν φέρουν δήλωση αρνητικού self-test-Οι κατηγορίες υποχρεωτικού ελέγχου
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση