Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μερόπη Τζούφη-Θέματα πολιτικής των φύλων: Επιδερμικό το ενδιαφέρον της ΝΔ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μερόπη Τζούφη-Θέματα πολιτικής των φύλων: “Oσον αφορά στην έμφυλη ισότητα, το Yπουργείο Παιδείας είναι πρωτοπόρος φορέας νέο-συντηρητισμού-Επιδερμικό το ενδιαφέρον της ΝΔ για την ισότητα των φύλων και τη διαφορετικότητα”-Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης.

Μερόπη Τζούφη-Θέματα πολιτικής των φύλων

“Το επιδερμικό και αλά-καρτ ενδιαφέρον της ΝΔ για τα ζητήματα της ισότητας των φύλων και της διαφορετικότητας έχει επιβεβαιωθεί από την αρχή της διακυβέρνησής της” τόνισε η Μερόπη Τζούφη, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή για θέματα πολιτικής των φύλων.

Η Μερόπη Τζούφη έκανε ειδική αναφορά στην εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών

όσον αφορά την έμφυλη ισότητα, κατηγορώντας το Yπουργείο Παιδείας ως πρωτοπόρο φορέα νέο-συντηρητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως

κατά την Yπουργία της Νίκης Κεραμέως:

– καταργήθηκαν καινοτόμες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και δράσεις για την ένταξη της οπτικής του φύλου και της συμπερίληψης στα σχολεία, όπως η «Θεματική Εβδομάδα»,

– καταργήθηκαν μαθήματα των κοινωνικών επιστημών και των καλλιτεχνικών που προάγουν την ευαισθητοποίηση σε θέματα ισότητας, ισονομίας και δημοκρατικής συμπεριφοράς,

– ακυρώθηκαν προγράμματα συμπερίληψης ΛΟΑΤΚΙ μαθητών/τριών, – σταμάτησε το βραβευμένο πρόγραμμα σεξουαλικής εκπαίδευσης «Φρίξος», το οποίο ξεκίνησε ξανά μετά από σωρεία διαμαρτυριών,

– στάλθηκαν υποδείξεις και απαγορεύσεις στα σχολεία, σχετικά με ζητήματα εμφάνισης και συμπεριφοράς των μαθητών/τριών που ενεργοποιούν αντανακλαστικά σεξισμού και πουριτανισμού προηγούμενων εποχών.

Όπως τόνισε η Bουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,

“η κυβέρνηση ξεχνά πως αυτό που υπονομεύει το κύρος του σχολείου είναι η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, οι υποδομές και τα παρωχημένα αναλυτικά προγράμματα. Δεν είναι τα σορτσάκια των κοριτσιών, τα χρωματιστά μαλλιά και τα σκουλαρίκια”.

Η Bουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

κατηγόρησε την κυβέρνηση για συντηρητική αντιμεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου και ζήτησε να αλλάξει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος, ο οποίος δίνει η δυνατότητα της συνεπιμέλειας των παιδιών ακόμα και σε κακοποιητές και δολοφόνους.

Παράλληλα,

επιτέθηκε στη ΝΔ για τη χθεσινή επιλογή της κοινοβουλευτικής της ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο να ψηφίσει κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση.

Επίσης αναφέρθηκε

στο συνέδριο της «ντροπής» για τη γονιμότητα, επισημαίνοντας πως παρότι ακυρώθηκε λόγω της κοινωνικής κατακραυγής, η ΝΔ δεν έχει δώσει απαντήσεις για την προγραμματισμένη συμμετοχή δεκάδων υπουργών και βουλευτών της.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι «η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με αποτροπιασμό τις απανωτές γυναικοκτονίες, τους βιασμούς και τα συνεχόμενα περιστατικά βίας».

Κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης,

τονίζοντας πως “η σοκαριστική δολοφονία της Καρολάιν έφερε στο προσκήνιο το επιτακτικό αίτημα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, των σωματικών επιθέσεων, της κακοποίησης και της σεξουαλικής παρενόχλησης”.

Κλείνοντας,

υπογράμμισε πως “ο αγώνας κατά της έμφυλης βίας είναι καθημερινός, απαιτεί αντοχές και επαγρύπνηση μέχρι να κερδηθεί η ουσιαστική ισότητα των φύλων, σε όλα τα επίπεδα και όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής”.

Δείτε επίσης

Αποκλεισμός ΑμεΑ από Ειδικές Θεραπείες μετά την ενηλικίωσή τους: Ερώτηση στη Βουλή
Θέσεις εργασίας Κοινωνικών Φροντιστών: Για την στελέχωση Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Μαρούσι
Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΑμεΑ 2021: Ανακοίνωση ΠΟΣΓΚΑμεΑ με όλες τις λεπτομέρειες του Προγράμματος
 Παραγωγή και διανομή βιβλίων Braille για το σχολικό έτος 2021-22 από το ΚΕΑΤ | Απόφαση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση