Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μεταφορά εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας: Ενημέρωση – Διευκρίνηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Μεταφορά εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας: Αναφορικά με τον υπολογισμό των μονάδων της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας και τη μεταφορά της από κλάδο σε κλάδο.

Μεταφορά εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από το Υπουργείο Παιδείας και αναφορικά με τον υπολογισμό των μονάδων της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας.
Απαιτούμενος τίτλος σπουδών θεωρείται το βασικό πτυχίο και εξ αυτού του λόγου λαμβάνεται υπόψη εξ ολοκλήρου η εκπαιδευτική προϋπηρεσία από την απόκτηση του βασικού τίτλου σπουδών(πτυχίου) και μετά.

Δείτε την αναφορά για την προϋπηρεσία στην Προκήρυξη του ΑΣΕΠ

“Δ11) Εκπαιδευτική προϋπηρεσία: εκατόν είκοσι (120) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες αναλύονται ως εξής:
 
μία (1) μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας έως κατ’ ανώτατο όριο εκατόν είκοσι (120) μήνες.
 
Για τον υπολογισμό των μονάδων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας λαμβάνεται υπόψη η συνολική διάρκεια της πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 34 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002 (Α΄ 152), της παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 3762/2009 (Α΄ 75) και της παρ. 4 του άρθρου 23, σε συνδυασμό με την παρ. 2 του άρθρου 6 και την παρ. 1.β του άρθρου 17 του ν. 3699/2008, που έχει πραγματοποιηθεί σε κλάδο της ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΠΕ) με τον κλάδο για τον οποίο τίθεται η υποψηφιότητα και έχει αποκτηθεί μετά την κτήση του κατά περίπτωση απαιτούμενου τίτλου σπουδών.”

Δείτε την Προκήρυξη

Προκήρυξη εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής ΠΕ για κατάταξη σε Αξιολογικούς Πίνακες από το ΑΣΕΠ

Δείτε επίσης

Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή: Τα βήματα από δω και πέρα – Το χρονικό έως σήμερα
Αιτήσεις στο ΑΣΕΠ και στο ΟΠΣΥΔ: Ενημέρωση για τη διαδικασία
Ο νόμος 4589/2019 – ΦΕΚ A 13 – 29.01.2019 – με το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

4 Σχόλια

 1. Τζενη Παππα σε

  Δηλαδή με πρώτο πτυχίο στην Ψυχολογία και δεύτερο στα παιδαγωγικά, προσμετράται η προϋπηρεσία και από τους 2 κλάδους αν κάνω αίτηση σαν εεπ πε23, ενώ αν κάνω αίτηση ως εκπαιδευτικος δεν προσμετράται η προϋπηρεσία ως ψυχολογος που αποκτήθηκε πριν από τη λήψη του δεύτερου πτυχίου;

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Την μεταφέρετε την προϋπηρεσία και ως Ψυχολόγος και ως εκπαιδευτικός στο σύνολό της.

 2. Έρη Καλαϊτζή σε

  Ισχύει και για τη μεταφορά προϋπηρεσίας από τη γενική στην ειδική κ αντίστροφα ; δηλαδή κάποιος με μεταπτυχιακό στην ειδικη θα μπορεί να μεταφέρει προϋπηρεσία στη γενική στους επόμενους πίνακες ;

Γράψτε μία απάντηση