“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μεταλυκειακό Ετος- Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ: Οργάνωση και λειτουργία Τμημάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεταλυκειακό Ετος- Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑΛ: Οργάνωση και λειτουργία Τμημάτων – Το ΦΕΚ με την Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως.

Μεταλυκειακό Ετος- Τάξη Μαθητείας

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 3459 – 13.09.2019 η υπ. αριθμ. Φ9/137984/ΓΓ4 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως για την Οργάνωση και λειτουργία τμημάτων «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξης Μαθητείας» των αποφοίτων ΕΠΑΛ.

Οργάνωση και λειτουργία τμημάτων «Μεταλυκειακού Ετους- Τάξης Μαθητείας» των αποφοίτων ΕΠΑΛ.

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι αρμόδια για την υλοποίηση της Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. και Μάθησης στο χώρο εργασίας και γενικότερα για τη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Για την άσκηση της αρμοδιότητας αυτής, η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης συνεργάζεται με:

  • Τις Διευθύνσεις Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Τη Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Τις δεκατρείς (13) Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).
  • Τα Εργαστηριακά Κέντρα (ΕΚ).

Στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) ιδρύονται και λειτουργούν τμήματα του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας».

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργούν τμήματα ειδικότητας «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» σε ΕΠΑ.Λ. της περιφέρειας τους εφόσον:

α) υπηρετούν στις σχολικές αυτές μονάδες ή σε σχολικές μονάδες της ίδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που μπορούν να διδάξουν το εργαστηριακό μάθημα ειδικότητας με βάση το Πρόγραμμα Σπουδών του «Μεταλυκειακού Ετους- Τάξης Μαθητείας»,

β) υπάρχει η απαιτούμενη εργαστηριακή υποδομή και

γ) έχουν εξασφαλιστεί θέσεις μαθητείας, μετά από γνώμη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εισήγηση του συλλόγου διδασκόντων του ΕΠΑΛ.

Εφόσον δεν τηρούνται αθροιστικά οι (β) και (γ) προϋποθέσεις, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν μπορεί να αποφασίσει τη λειτουργία τμήματος ειδικότητας «Μεταλυκειακού Ετους-Τάξης Μαθητείας» σε ΕΠΑ.Λ. της περιφέρειας του.

Για την περίπτωση που δεν τηρείται η (α) προϋπόθεση απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΥΠΑΙΘ για τη λειτουργία τμήματος.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ

___________________________

Δείτε επίσης

Οδηγός εκπαιδευτικού: Αδειες, Ωράρια, Καθηκοντολόγια, Λειτουργία σχολείων, Ιδιωτικό Εργο κ.α.

Τροποποίηση ρυθμίσεων για την αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στους τίτλους Σπουδών

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Δεν θα γίνουν μαθήματα την Παρασκευή 27/09/2019

___________________________

Πριν φύγετε

Οριστικοί Πίνακες εκπαιδευτικών ΣΔΕ και ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ

Μηχανογραφικό υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις: 17 έως 30/09/2019

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση