Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μεταπτυχιακά Προγράμματα-απαλλαγή τελών φοίτησης: Τροποποίηση απόφασης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεταπτυχιακά Προγράμματα-απαλλαγή τελών φοίτησης: Τροποποίηση απόφασης αναφορικά με άτομα με αναπηρία και προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ-Του Υφυπουργού ΠΑΙΘ κου Αγγελου Συρίγου.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα-απαλλαγή τελών φοίτησης

Με την υπ. αριθμ.17041/Ζ1 Απόφαση – η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 784 – 21.02.2022 – του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Α. Συρίγου, τροποποιείται η 131757/Ζ1/ 2-8-2018 Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων “Ρύθμιση θεμάτων απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης φοιτητών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών των Eλληνικών Α.Ε.Ι.” (Β’ 3387)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροποποιητική Απόφαση του Υφυπουργού ΠΑΙΘ, στα άτομα με αναπηρία δεν λογίζεται ως τεκμαρτό εισόδημα τα χρηματικά ποσά προνοιακών και κοινωνικών παροχών του ΟΠΕΚΑ.

Αναλυτικά η Απόφαση

Τροποποίηση της υπό στοιχεία 131757/Ζ1/ 2-8-2018 απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρύθμιση θεμάτων απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης φοιτητών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών των Eλληνικών Α.Ε.Ι.» (Β’ 3387).

……………..αποφασίζουμε:

Τροποποιούμε την υπό στοιχεία 131757/Ζ1/2-8-2018 υπουργική απόφαση «Ρύθμιση θεμάτων απαλλαγής από τα τέλη φοίτησης φοιτητών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών των Eλληνικών Α.Ε.Ι.» (Β’ 3387), ως ακολούθως:

Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 και το τελευταίο εδάφιο της παρ. 6 του άρθρου 2, αντικαθίστανται ως ακολούθως:

“Τεκμαρτά εισοδήματα καθώς και χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ως προνοιακές και κοινωνικές παροχές σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία, δε λαμβάνονται υπόψη”.

Κατά τα λοιπά, ισχύει η υπό στοιχεία 131757/Ζ1/ 2-8-2018 (Β’ 3387) απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ως έχει.

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δείτε επίσης

Υποτροφίες σε 2.000 μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες 

Χρηματοδότηση υποδομών Πανεπιστημίων με 190 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ 

ΑΕΙ: Προτάσεις εξυγίανσης και εξορθολογισμού ζήτησε από τις Διοικήσεις η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως 

Αρθρο-Χαρά Κεφαλίδου: Τα πανεπιστήμια δεν πρέπει να γίνουν λέσχη μπαχαλάκηδων 

Νέο ΦΕΚ με μέτρα covid έως 28.02.2022: Τι ισχύει για τηλεργασία-σχολ. εκδρομές-Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση