Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μετασεισμική προστασία και έλεγχο σε όλα τα σχολεία της χώρας ζητά η Ενωση Διευθυντών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετασεισμική προστασία και έλεγχο σε όλα τα σχολεία της χώρας ζητά η Ενωση Διευθυντών με επιστολή της στα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.

Μετασεισμική προστασία και έλεγχο σε όλα τα σχολεία της χώρας ζητά η Ενωση Διευθυντών

Σε θέματα μετασεισμικής προστασίας αναφέρεται επιστολή της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ενωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ, προς τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα η Ενωση Διευθυντών λαμβάνοντας αφορμή από τον σεισμό της Παρασκευής 19 Ιουλίου 2019 στην Αττική και αναφορικά με θέματα μετασεισμικού ελέγχου σχολικών μονάδων, ζητεί από τα αρμόδια Υπουργεία:

Τι ζητά

Να προβούν σε μετασεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολικά κτήρια της Αττικής και πραγματοποίηση  παρεμβάσεων και επισκευών.

Να ολοκληρώσουν τον προσήκοντα μετασεισμικό έλεγχο στα κτήρια των σχολείων.

Με ευθύνη των Δήμων και για όλα τα σχολικά κτήρια, να θεσπισθεί Μητρώο Επισκευών και Συντήρησης και να εκδοθεί Πιστοποιητικό καταλληλότητας.

_____________________________

Δείτε την Επιστολή της Επιστημονικής Ενωσης Διευθυντών ΠΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε.
“ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ KAI ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Αττική, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019,  καλεί τις πολιτικές ηγεσίες  των Υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για:

  1. Μετασεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολικά κτήρια της Αττικής και πραγματοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, των απαραίτητων παρεμβάσεων και επισκευών σε όλα όσα αντιμετωπίζουν προβλήματα, ώστε να είναι απολύτως ασφαλή ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
  2. Ολοκλήρωση, το συντομότερο δυνατόν, του προσεισμικού ελέγχου όλων των σχολικών κτηρίων της χώρας.
  3. Εκδοση Πιστοποιητικού Καταλληλότητας και θέσπιση Μητρώου Επισκευών και Συντήρησης με ευθύνη των Δήμων για όλα τα σχολικά κτήρια.

Δείτε ακόμη:

Σεισμός: Αφίσες και video στηv Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από τον ΟΑΣΠ

ΑΔΕΔΥ προς ΣτΕ: Αναπροσαρμόστε στο ίδιο επίπεδο και τις δικές σας αποδοχές

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση