Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις ΕΔΙΠ-ΕΕΠ μόνο με διδακτορικό | Ανάκληση Εγκυκλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετατάξεις εκπαιδευτικών σε θέσεις ΕΔΙΠ-ΕΕΠ: Ανακαλείται η δυνατότητα και χωρίς διδακτορικό – Ανάκληση της παρ. 3, του Κεφ. Γ΄ της υπ΄ αριθμ. 59950/Ζ2/06.04.2017 Εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ.

Με την υπ. αριθμ. 71764/Ζ2/10-6-2022 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ν. Κεραμέως ανακαλείται η υπ΄ αρ. πρωτ. 59950/Ζ2/06.04.2017* ερμηνευτική εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ΑΔΑ: ΨΛΓ34653ΠΣ-ΓΝ7) ως προς την παρ. 3 του Κεφ. Γ΄.

Συγκεκριμένα ανακαλείται

η πρόβλεψη της Εγκυκλίου αναφορικά με τη δυνατότητα υποβολής αίτησης μετάταξης σε θέση ΕΔΙΠ ή ΕΕΠ Τμημάτων των ΑΕΙ με γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας και εκπαιδευτικών οι οποίοι δεν κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα.

Αναλυτικά η Απόφαση ανάκλησης

ΘΕΜΑ: Ανάκληση της παρ. 3, του Κεφ. Γ΄ της υπ΄ αριθμ. 59950/Ζ2/06.04.2017 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ., με θέμα «Οδηγίες σχετικά με την υλοποίηση και την εφαρμογή των περιεχόμενων στο άρθρο 20 του ν. 4452/2017 (Α΄ 17) διατάξεων, που αφορούν στις κατηγορίες προσωπικού Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π. των Ανώτατων Εκπ/κών Ιδρυμάτων της χώρας»

Ανακαλείται η υπ΄ αρ. πρωτ. 59950/Ζ2/06.04.2017 ερμηνευτική εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ΑΔΑ: ΨΛΓ34653ΠΣ-ΓΝ7) ως προς την παρ. 3 του Κεφ. Γ΄.

Δείτε σε μορφή pdf το έγγραφο εδώ 

*H παρ. 3 του Κεφ. Γ΄της υπ. αριθμ. 59950/Ζ2/06.04.2017 ερμηνευτικής εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ.

3. Εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και αιτούνται τη μετάταξή τους σε θέση Ε.Δ.Ι.Π. ή Ε.Ε.Π. Τμημάτων των Α.Ε.Ι. με γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας . Δυνατότητα υποβολής αίτησης μετάταξης στα Τμήματα που θεραπεύουν γνωστικά αντικείμενα εξαιρετικής και αδιαμφισβήτητης ιδιαιτερότητας, στα οποία δεν είναι δυνατή ή συνήθης η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής, έχουν και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της πλήρωσης των λοιπών όρων της διατάξεως.

Δείτε σχετικά 

Ερμηνευτική Εγκύκλιος για Μετατάξεις σε θέση ΕΔΙΠ-ΕΕΠ ΑΕΙ

Δείτε επίσης

Σχέδιο νόμου ΑΕΙ: Παράταση διαβούλευσης έως 19 Ιουνίου 2022

Νόμος-πλαίσιο ΑΕΙ: 17 ερωτήσεις και απαντήσεις για το σχέδιο νόμου που κοινοποίησε το ΥΠΑΙΘ 

Κεφαλίδου για νέο νομοσχέδιο ΑΕΙ: Το μόνο που ίσως καταφέρει το ΥΠΑΙΘ είναι να ροκανίσει τον χρόνο μέχρι τις εκλογές 

Απόφαση Συλλόγου Διδασκόντων ΔΙΠΑΕ για το σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ: Συνολική απόρριψη 

Η Προκήρυξη 3Κ/2022 για ΦΕΚ: 283 θέσεις σε Πανεπιστήμια, ΠΔΕ, Δ/νσεις εκπ/σης, Κεντρική υπηρεσία ΥΠΑΙΘ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

8 Σχόλια

 1. Κάτοχος διδακτορικού σε

  Ανακριβές δημοσίευμα. Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ η δυνατότητα μετάταξης καταργείται και για τους κατόχους διδακτορικού. Πρόκειται για μισή αλήθεια και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Δείτε το έγγραφο με ημερομηνία 10-6-2022 με το οποίο ανακαλείται η υπ΄ αρ. πρωτ. 59950/Ζ2/06.04.2017 ερμηνευτική εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ. (ΑΔΑ: ΨΛΓ34653ΠΣ-ΓΝ7) ως προς την παρ. 3 του Κεφ. Γ΄. Για ποια “διαστρέβλωση” μιλάτε;. Για ποιο ανακριβές δημοσίευμα; Τι διαφορετικό αναφέρουμε στο άρθρο;

   • Κάτοχος διδακτορικού σε

    Το ακριβές είναι ότι καταργείται η δυνατότητα μετάταξης για κατόχους μεταπτυχιακού.
    Το “επιτρέπεται μόνο σε κατόχους διδακτορικού” δεν προκύπτει από το έγγραφο που αναφέρετε.

    • Βασίλης Βούγιας σε

     Μα αγαπητέ ανακαλείται ΜΟΝΟΝ η παρ. 3, του Κεφ. Γ΄ της υπ΄ αριθμ. 59950/Ζ2/06.04.2017 εγκυκλίου.

 2. Αντικειμενικός παρατηρητής σε

  Άρθρο 343 του νομοσχεδίου, παράγραφος γ. Ξεκάθαρα γράφει ότι καταργείται η διάταξη η οποία μέχρι τώρα επιτρέπει τις μετατάξεις γενικά από την εκπαίδευση σε ΕΔΙΠ:

  γ) η παρ. 7 του άρθρου 33 του ν. 4386/2016 (Α΄ 83), με την επιφύλαξη του άρθρου 278 του παρόντος
  καταργείται από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Σε Διαβούλευση βρίσκεται το εν λόγω νομοσχέδιο, δεν ψηφίσθηκε ακόμη.

   • Αντικειμενικός παρατηρητής σε

    Κύριε Βούγια, πιστεύετε ειλικρινά ότι η συγκεκριμένη διάταξη, έστω και αν το νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμα σε διαβούλευση, δεν θα περάσει; Πολλώ δε μάλλον όταν έχει τόσο άδικα στοχοποιηθεί τόσα χρόνια για αλλότριους λόγους; Για τα πανεπιστήμια βέβαια, η κατάργηση της διάταξης αυτής ήδη συζητείται ότι θα αποτελέσει ταφόπλακα για τις ανάγκες τους σε προσωπικό, αλλά αν το υπουργείο δεν σκόπευε να την περάσει, δεν θα την έβαζε μέσα στο νομοσχέδιο. Απλά πράγματα.

    • Βασίλης Βούγιας σε

     Θα ψηφισθεί θεωρώ, αλλά επίσης θέλω να πιστεύω ακόμη στη σειρά των πραγμάτων που επιβάλλουν οι δημοκρατικές διαδικασίες και το κοινοβουλευτικό σύστημα. Ενα σχέδιο νόμου δεν καθίσταται νόμος πριν ψηφισθεί.

Γράψτε μία απάντηση