Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μετατάξεις δευτεροβάθμιας-μόνιμοι διορισμοί-Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ | Ενημέρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετατάξεις δευτεροβάθμιας-μόνιμοι διορισμοί και εκπαιδευτικές εξελίξεις: Ενημέρωση από τον αιρετό ΚΥΣΔΕ Νεκτάριο Κορδή σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 21.07.2020.

Μετατάξεις δευτεροβάθμιας-μόνιμοι διορισμοί

Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 21/7/2020 και τις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σχετικά με τη συνεδρίαση  του ΚΥΣΔΕ που έγινε την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

  1. Έγιναν δεκτές 8 αιτήσεις παραίτησης εκπαιδευτικών για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους υγείας ή για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.
  2. Εγκρίθηκαν 2 αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ελληνόφωνα τμήματα και στις θέσεις διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα αγγλόφωνα τμήματα του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο Κρήτης. Τέλος για το ίδιο ζήτημα ανανεώθηκε η απόσπαση 3 εκπαιδευτικών στο ίδιο σχολείο.
  3. Εγκρίθηκε 1 απόσπαση εκπαιδευτικού Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης σε ΠΥΣΔΕ.
  4. Αποδεσμεύτηκε εκπαιδευτικός που ζητά μετάταξη σε ίδιο κλάδο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  5. Απορρίφθηκε 1 αίτηση μετάταξης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέλους ΔΕΠ.
  6. Σχετικά με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο και από βαθμίδα σε βαθμίδα, εγκρίθηκαν συνολικά 45 μετατάξεις εκπαιδευτικών στους ακόλουθους κλάδους:
Μετατάξεις
ΚΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑΤΑΞ. ΑΡΙΘΜ.

ΕΚΠΑΙΔ.

ΠΕ01 1
ΠΕ02 6
ΠΕ03 10
ΠΕ04.01 1
ΠΕ04.02 4
ΠΕ04.04 2
ΠΕ06 1
ΠΕ08 2
ΠΕ78 9
ΠΕ79.01 2
ΠΕ80 1
ΠΕ83 1
ΠΕ86 1
ΠΕ87.02 1
ΠΕ87.09 1
ΠΕ88.02 1
ΤΕ01.19 1

 

  1. Σχετικά με την προκήρυξη 3ΕΑ του ΑΣΕΠ, έχει σταλεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ ο τελικός αξιολογικός πίνακας. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρόσκληση δήλωσης περιοχών για τον διορισμό των 3.549 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση.
  2. Τέλος σχετικά με τις νέες αιτήσεις απόσπασης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ, τονίσαμε την αναγκαιότητα να δοθεί η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς, -πέρα από ένσταση, επανεξέταση και ανάκληση- να υποβάλουν και νέες αιτήσεις μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος και όχι χειρόγραφες! Ευελπιστούμε ότι το αυτονόητο αυτό ζήτημα θα γίνει αποδεκτό από την Πολιτική Ηγεσία!
  3. Οι επόμενες συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ θα γίνουν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Είναι προφανές ότι θα απαιτήσουμε να γίνει Β΄ φάση αποσπάσεων. Παρά την ικανοποίηση ενός μεγάλου αριθμού αποσπάσεων, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, οικογενειακά και οικονομικά. Υπάρχουν ζευγάρια εκπαιδευτικών και τρίτεκνες οικογένειες που δεν έχουν αποσπαστεί! Οι εκπαιδευτικοί αυτοί παραμένουν εγκλωβισμένοι για πολλά χρόνια σε διάφορες περιοχές της χώρας μακριά από το τόπο κατοικίας τους και τις οικογένειες τους, μέσα στις συνθήκες της κρίσης που πλήττει όλη την ελληνική κοινωνία. Αποσπάσεις μπορούν να γίνουν –παράλληλα- και από πλεονασματικές σε πλεονασματικές περιοχές. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει και Β΄ φάση αποσπάσεων πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση σε εσάς και τις οικογένειές σας! Ύστερα από μια τόσο δύσκολη σχολική χρονιά μετά από την πρωτοφανή πανδημία, χρειάζεται να ανακτήσουμε ψυχικές και σωματικές δυνάμεις για την επόμενη χρονιά!

Μπροστά μας από το Σεπτέμβρη είναι οι μεγάλοι αγώνες απέναντι στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού που ιδιωτικοποιεί και διαλύει το δημόσιο σχολείο και αποδομεί μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα!

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

 Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 21/7/2020

Δείτε επίσης

Αναμορφωμένοι Πίνακες Προκήρυξης 3ΕΑ ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής
Διορισμοί εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ με Braille και Νοηματική: Διάταξη στο νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση
Αδικίες Προκήρυξης 1ΓΕ/2019: Νέα Ερώτηση της Χ. Κεφαλίδου για το θέμα των αποφοίτων δασκάλων και νηπιαγωγών διετούς φοίτησης
Αναμορφωμένοι τελικοί πίνακες 4ΕΑ/2019 Προκήρυξης ΑΣΕΠ: Κλάδων ΤΕ01.13, ΤΕ01.30 & ΤΕ 16
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση