Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μετατάξεις ΕΕΠ και ΕΒΠ ΕΣΚ-Ειδική πρόσκληση Ψυχολόγων και Κ.Λ: Ενημέρωση αιρετών ΚΥΣΕΕΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετατάξεις ΕΕΠ και ΕΒΠ ΕΣΚ-Ειδική πρόσκληση Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών για πρόσληψη αναπληρωτών σε γενικά σχολεία- Ενημέρωση αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια.

Μετατάξεις ΕΕΠ και ΕΒΠ ΕΣΚ-Ειδική πρόσκληση

Των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια – 11.12.2020

Α. Σχετικά με τις αιτήσεις μετάταξης-απόσπασης ΕΕΠ-ΕΒΠ που υποβάλλονται μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αναφορικά με το υπ. αρίθμ. πρωτ. 166591/E2/8-12-2020 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ, με το οποίο παρέχονται οδηγίες σχετικά με αιτήσεις μετάταξης/απόσπασης εκπαιδευτικών που υποβάλλονται μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (Ν.4440/2016):

Με βάση το άνωθεν έγγραφο μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και όσα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) το επιθυμούν, έχοντας φυσικά τις προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζουμε πως

το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την έναρξη του Κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας έτους 2020 στην ιστοσελίδα www.apografi.gov.gr.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται σύμφωνα με τις οδηγίες που  παρέχονται  στο  ανωτέρω  σχετικό έως και 14.12.2020.

Οι ενδιαφερόμενοι

οφείλουν να λάβουν γνώση του Ν.4440/2016 όπως ισχύει, καθώς και των πιο πρόσφατων εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες βρίσκονται στην ηλεκτρονική σελίδα www.apografi.gov.gr επιλέγοντας στη συνέχεια Κινητικότητα & Θεσμικό πλαίσιο.

Δείτε αναλυτικά
Οδηγίες αιτήσεων μετάταξης-απόσπασης εκπαιδευτικών μέσω Συστήματος Κινητικότητας | Εγγραφο

_______________________

Β. Σχετικά με την Ειδική Πρόσκληση για πρόσληψη αναπληρωτών Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) και Ψυχολόγων (ΠΕ23) στα Γενικά σχολεία
Σύμφωνα με ενημέρωσή μας θα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πολύ σύντομα Ειδική Πρόσκληση, όπου θα υπάρξει η δυνατότητα σε όσους Ψυχολόγους (ΠΕ23) και Κοινωνικούς Λειτουργούς (ΠΕ30) δεν έκαναν αίτηση για πρόσληψη τον περασμένο Αύγουστο, να το πράξουν τώρα, με σκοπό την κάλυψη θέσεων στα Γενικά σχολεία.
Εννοείται πως δυνατότητα αίτησης θα έχουν όλοι όσοι βρίσκονται στους σχετικούς Αξιολογικούς Πίνακες ΑΣΕΠ και δεν έχουν προσληφθεί έως σήμερα.
Δείτε σχετικά
Προσλήψεις 621 Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών σε Γενικά σχολεία
Καθηκοντολόγιο Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων στα Γενικά σχολεία | ΦΕΚ
Σχολεία πρόσληψης Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών | Νέο ΦΕΚ
 Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί στα σχολεία: Σκοπός-πλαίσιο δράσης-στόχοι-ρόλοι-μεθοδολογία-εργασιακά | Οδηγός
Οδηγός υλοποίησης Προγράμματος ΕΣΠΑ υποστήριξης σχολείων από Κοιν. Λειτουργούς και Ψυχολόγους
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση