Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μετατάξεις Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας: Ισχύει και για εκπαιδευτικούς | Ενημέρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετατάξεις Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας: Δίνεται η δυνατότητα και στους εκπαιδευτικούς – Ενημέρωση από τον Αιρετό ΚΥΣΔΕ Δημήτρη Πεππέ.

Μετατάξεις Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας

Ανακοίνωση σχετικά με τη δυνατότητα διεκδίκησης μετάταξης των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (Ν.4440/2016), εξέδωσε ο Αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) Δημήτρης Πεππές.

Αποδέσμευση 433 εκπαιδευτικών

Ο Αιρετός αναφέρει πως στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ της 27ης Φεβρουαρίου 2020, δόθηκε η δυνατότητα  σε 433 εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας να αποδεσμευθούν και να διεκδικήσουν τη Μετάταξή τους σε θέσεις του Α Κύκλου Κινητικότητας 2019.

Και για 116 εκπαιδευτικούς για το 2018

Επιπλέον, όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Πεππές, για λόγους ίσης μεταχείρισης η δυνατότητα αυτή δόθηκε και για 116 εκπαιδευτικούς οι οποίοι διεκδικούσαν θέσεις στο Β Κύκλο Κινητικότητας 2018 και είχαν αρνητική εισήγηση από το ΚΥΣΔΕ.

Αρνηση αποδέσμευσης έως σήμερα

Τέλος σύμφωνα με την Ανακοίνωση του Αιρετού, έως σήμερα υπήρχε άρνηση αποδέσμευσης των εκπαιδευτικών από το ΚΥΣΔΕ, εξαιτίας αναπομπής των αρχικών θετικών εισηγήσεων του Συμβουλίου από τη Διευθύντρια του τέως Υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Δείτε την Ανακοίνωση

Εδώ και ένα περίπου χρόνο οι εκπαιδευτικοί της Δ/θμιας Εκπ/σης ήταν αδύνατο να διεκδικήσουν τη μετάταξή τους μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (Ν.4440/2016) εξαιτίας της καθολικής άρνησης για αποδέσμευσή τους από το ΚΥΣΔΕ.

Η στάση αυτή προέκυψε μετά την Αναπομπή των αρχικών θετικών εισηγήσεων από τη Διευθύντρια του τέως υπουργού Γαβρόγλου.

Αυτή η αρνητική αντιμετώπιση αποτελούσε διάκριση σε σχέση με τους υπολοίπους Δημοσίους υπαλλήλους και ήταν αποτέλεσμα μιας αναιτιολόγητης αυταρχικής εμμονής από την πλευρά της τότε πολιτικής ηγεσίας.

Ευτυχώς η αλλαγή στάσης από τη σημερινή πολιτική ηγεσία έδωσε τη δυνατότητα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ να αποδεσμευτούν 433 συνάδελφοι έτσι ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός τους και να διεκδικήσουν τη μετάταξή τους σε θέσεις του Α Κύκλου Κινητικότητας 2019.

Επιπλέον και για λόγους ίσης μεταχείρισης, η δυνατότητα αυτή δόθηκε και για 116 συναδέλφους που διεκδικούσαν θέσεις από το Β Κύκλου Κινητικότητας 2018, είχαν αρνητική εισήγηση από το ΚΥΣΔΕ και δεν είχε προλάβει να υπογράψει την αρνητική απόφαση ο κ.Γαβρόγλου πριν αποχωρήσει.

Δείτε σχετικά

Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ 27/02/2020: Ενημέρωση από τον Αιρετό Νεκτάριο Κορδή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση