Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μεταθέσεις Μουσικών Σχολείων: Επιστολή διαμαρτυρίας για αλλαγή του συστήματος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεταθέσεις Μουσικών Σχολείων: Επιστολή διαμαρτυρίας για αλλαγή του συστήματος από εκπαιδευτικούς και από τον Σύλλογο Αποφοίτων του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής της Ανώτατης Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Ηπείρου.

Μεταθέσεις Μουσικών Σχολείων

Επιστολή διαμαρτυρίας, με την οποία ζητείται από το ΥΠΑΙΘΑ να αλλάξει το σύστημα μεταθέσεων στα Μουσικά Σχολεία, απέστειλαν ο Σύλλογος Αποφοίτων του Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής της Ανώτατης Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς και 385 και πλέον εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι εργάζονται στα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας.

Ακολουθεί η επιστολή

Μεταθέσεις Μουσικών Σχολείων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η παρούσα επιστολή συντάχθηκε από καθηγητές μουσικής και γενικής εκπαίδευσης που υπηρετούν στα Μουσικά Σχολεία όλης της Ελλάδος και έρχεται σε συνέχεια της επιστολής που είχε σταλεί στο ΥΠΑΙΘΑ με αριθμ. πρωτ. 40539/06-04-2023.

Μετά λύπης μας, είδαμε να εκδίδονται οι εγκύκλιοι μεταθέσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και για μία ακόμη φορά όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί των μουσικών σχολείων να υφιστάμεθα άνιση μεταχείριση.

Όλοι οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί που αιτούνται μετάθεση μπορούν να υπολογίσουν με απόλυτα ξεκάθαρο και διαφανή τρόπο τα μόρια τους. Στη δική μας περίπτωση το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και η Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας  λαμβάνει υπόψη «την επιμόρφωση, τη μετεκπαίδευση, την προηγούμενη διδακτική εμπειρία στα Μουσικά Σχολεία, τις μεταπτυχιακές σπουδές, την επιστημονική συγκρότηση και γενικά τα αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των υποψήφιων προς μετάθεση εκπαιδευτικών».

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι δεν υφίσταται συγκεκριμένος τρόπος μοριοδότησης για κάθε προσόν ξεχωριστά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην γνωρίζουμε τη σειρά την οποία κατέχουμε μεταξύ των συνυποψηφίων μας και τους λόγους για τους οποίους οι μετατεθειμένοι λαμβάνουν τις συγκεκριμένες θέσεις, εν αντιθέσει με όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα γενικά σχολεία.

Είναι πασιφανής η καταπάτηση των αρχών της αξιοκρατίας και της διαφάνειας που απορρέει από το υπάρχον σύστημα, με το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις στα Μουσικά Σχολεία. Άξιο μνείας είναι δε, ότι πολλές ενστάσεις συναδέλφων αναφορικά με την εγκύκλιο μεταθέσεων του 2022-2023 δεν έχουν ακόμα απαντηθεί.

Σας αποστέλλουμε συνημμένα υπογραφές των πληττόμενων εκπαιδευτικών καθώς και αναλυτικό υπόμνημα του πληρεξουσίου δικηγόρου μας, με νομική επιχειρηματολογία, που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επιβάλλεται για συνταγματικούς λόγους να αρθούν οι υπάρχουσες νομοθετικές στρεβλώσεις.

Σας παρακαλούμε να επιληφθείτε του θέματος ώστε να αποκατασταθεί αυτή την αδικία!

Ζητάμε σαφή και διαφανή προσδιορισμό των κριτηρίων μετάθεσης για τα μουσικά σχολεία!

 Με εκτίμηση

  1. Ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμήματος Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής της Ανώτατης Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Ηπείρου, Ο Πρόεδρος για το Δ.Σ. Χαλκιαδάκης Χρήστος
  2.  Οι υπογράφοντες εκπαιδευτικοί

Δείτε επίσης

Κενά στα σχολεία: Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων 

Συμπλήρωση διδακτικού ωραρίου εκπαιδευτικών: Το νομοθετικό πλαίσιο-Τι ισχύει για την ανάθεση διοικητικού έργου 

Μιχαηλίδου-γραπτός διαγωνισμός: Χρειάζεται συζήτηση-Διορισμοί με το υπάρχον σύστημα και τις επόμενες χρονιές

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση