Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μετεξέλιξη ΑΣΠΑΙΤΕ σε AEI: Στη Βουλή η πρόταση της Ενωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετεξέλιξη ΑΣΠΑΙΤΕ σε AEI: Στη Βουλή η πρόταση της Ενωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών από τη Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Σοφία Ασημακοπούλου.

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου με θέμα την μετεξέλιξη της ΑΣΠΑΙΤΕ σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Η Βουλευτής ζητά από το ΥΠΑΙΘ να υιοθετηθεί η πρόταση της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθεί η Ερώτηση
ΘΕΜΑ: “Αναγκαία η άμεση ρύθμιση του θέματος της “ΑΣΠΑΙΤΕ””

Κυρία Υπουργέ,

Σε σχετική Ανακοίνωση – Ανοικτή Επιστολή της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών στην Κυβέρνηση, τονίζεται ότι, η ανωτέρω Ένωση, από τον Φεβρουάριο του 2021, δημοσιοποίησε πρόταση (βλ. https://www.ete.gr/archives/1984) για την μετεξέλιξη της «ΑΣΠΑΙΤΕ» σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα πολύχρονων μελετών. Την εν λόγω απέστειλαν οι εκπρόσωποι της ως άνω Ένωσης στον Πρωθυπουργό, στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σας, στα πολιτικά κόμματα, στην «ΔΕ» της “ΑΣΠΑΙΤΕ” και σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Από το Υπουργείο σας δεν υπήρξε απάντηση.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ανωτέρω Ένωσης: «Το ΕΚΠΑ και η ΑΣΠΑΙΤΕ συμφώνησαν και πρότειναν στην κ. Υπουργό να εγκρίνει την σύμπραξη. Μάλιστα το ΕΚΠΑ το εκφράζει και στην πρότασή του για τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Η ΔΕ της ΑΣΠΑΙΤΕ έχει αποφασίσει για την σύμπραξη με το ΕΚΠΑ και έχει υποβάλλει πρόταση προς την Υπουργό.

Σημειώνουμε ότι τα δύο ιδρύματα έχουν τεράστια εμπειρία στην εκπαίδευση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων.

Το ΠΑΔΑ, μετά από ενημέρωση για την πρόθεση του ΥΠΑΙΘ να εντάξει σε αυτό την ΑΣΠΑΙΤΕ ως Μονοτμηματική Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών, με απόφαση της Συγκλήτου (5/29-03-2022 ΑΔΑ: Ε9ΜΥ46Μ9ΞΗ-ΘΓ1) εξέφρασε ομόφωνα τη διαφωνία του».

Υπογραμμίζουν, δε ότι, η κοινότητα της “ΑΣΠΑΙΤΕ” είναι πλέον ανάστατη. Το ίδιο και οι απόφοιτοι, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Οι φοιτητές της «ΑΣΠΑΙΤΕ» απαιτούν λύση και αναφέρουν, χαρακτηριστικά ότι, η σύμπραξη “ΕΚΠΑ – ΑΣΠΑΙΤΕ” είναι μονόδρομος.

Η Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση έχουν ανάγκη από μια Πανεπιστημιακή Σχολή Εκπαιδευτικών για όλους τους τομείς της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Σκοπεύετε να υιοθετήσετε την ανωτέρω πρόταση της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών για την μετεξέλιξη της “ΑΣΠΑΙΤΕ” σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση;

Δείτε επίσης

Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης | Ερώτηση στη Βουλή 

Πάσχοντες από Συγγενείς Καρδιοπάθειες: Συνάντηση Προέδρου Πανελληνίου Συνδέσμου Κ. Χόρτη με Γραμματέα ΑμεΑ Ν.Δ Κ. Λολίτσα 

Σύσταση οργανικών θέσεων Νηπιαγωγών και πραγματοποίηση διορισμών: Ερώτηση στη Βουλή 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση