Πέμπτη, 24 Απριλίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μετεγκατάσταση ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας: Στη Βουλή το αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εύβοιας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετεγκατάσταση ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας: Στη Βουλή το αίτημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εύβοιας από Βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ).

Μετεγκατάσταση ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας

Ως Αναφορά κατέθεσαν στη Βουλή επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εύβοιας, με την οποία ζητείται η άμεση μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας σε χώρο που να πληροί τις προϋποθέσεις και να είναι ασφαλής, οι Βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Ιωάννης, Κανέλλη Λιάνα και Μαρίνος Γεώργιος.

Ακολουθεί η Αναφορά και η επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εύβοιας

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ. Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Άμεση μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας

Οι βουλευτές Μαρίνος Γιώργος, Δελής Γιάννης και Κανέλλη Λιάνα

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εύβοιας, στο οποίο ζητείται η άμεση μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας σε χώρο που να πληροί τις προϋποθέσεις, να είναι ασφαλής και να μπορεί να γίνεται απρόσκοπτα το σοβαρό, σύνθετο και απαιτητικό έργο στο συγκεκριμένο σχολείο. Αθήνα 25/10/2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

__________________

ΕΡΓΑΤΌΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΑΡ1Θ.ΠΡΩΤ.:2232

ΧΑΛΚΙΔΑ 25/10/2022

Θέμα: Για τη στέγαση των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας συμπαραστέκεται στον αγώνα που κάνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας ώστε οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου να σταματήσουν να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κοντέινερς τα οποία τοποθετήθηκαν το 2007 ως «προσωρινή λύση» και, πλέον, πέρα από ακατάλληλα είναι και επικίνδυνα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Θεωρούμε απαράδεκτο -15 χρόνια μετά- να συνεχίζεται αυτή η άθλια κατάσταση που έχει σαν αποτέλεσμα μαθητές και εκπαιδευτικοί να κινδυνεύουν καθημερινά με ατυχήματα.

Δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2022, η πολύπαθη Ειδική Αγωγή να αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους φορείς με τέτοια απαξίωση, οι μαθητές με αναπηρία να οδηγούνται στο περιθώριο και οι οικογένειές τους σε απόγνωση.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας για άμεση μετεγκατάσταση του Σχολείου σε χώρο που να πληροί τις προϋποθέσεις, να είναι ασφαλές και να μπορεί να γίνεται απρόσκοπτα το σοβαρό, σύνθετο και απαιτητικό έργο στο συγκεκριμένο σχολείο.

Ζητάμε από το Δήμο Χαλκιδέων να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λυθεί άμεσα το θέμα της προσωρινής μεταστέγασης σε ασφαλές και κατάλληλο κτίριο.

Ενώ τα συναρμόδια υπουργεία, παιδείας και υποδομών, με βάση και την απόφαση του Δήμου, να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να ανεγερθεί νέο, σύγχρονο σχολικό κτίριο ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες για τους μαθητές αναπηρία και σύνθετες εκπαιδευτικές ανάγκες με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας θα είναι δίπλα στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας, σε κάθε διεκδίκηση και πρωτοβουλία τους.

Για το Δ.Σ. του Εργατικού κέντρου Εύβοιας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αντώνης ΚΟΥΚΟΥΡΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Δημήτρης ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ

Δείτε επίσης

Στέγαση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χίου και 1ου Ειδικού Σχολείου Θεσσαλονίκης: Ερωτήσεις στη Βουλή 

Διαμαρτυρία για τμήμα ένταξης από Σύλλογο Γονέων: Ζητούν εκπαιδευτικό ειδικότητας ΠΕ02

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply