Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μεθοδολογία εξ αποστάσεως: Δωρεάν ανοικτό εκπαιδευτικό μάθημα από ΕΕΥΕΜ/ΕΑΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεθοδολογία εξ αποστάσεως: Δωρεάν ανοικτό εκπαιδευτικό μάθημα από ΕΕΥΕΜ/ΕΑΠ – Αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘ και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΙΕΠ και του ΕΑΠ.

Μεθοδολογία εξ αποστάσεως

Ελεύθερα προσφερόμενο μάθημα προσφέρει το ΕΕΥΕΜ/ΕΑΠ με τίτλο: “Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία της εκπαίδευσης από απόσταση”, το οποίο αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘ και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΙΕΠ και του ΕΑΠ.

Θα χορηγηθεί Βεβαίωση παρακολούθησης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ενημέρωση από ΕΕΥΕΜ/ΕΑΠ
ΕΕΥΕΜ/ΕΑΠ: Δωρεάν Ανοικτό Εκπαιδευτικό Μάθημα με τίτλο: “Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία της εκπαίδευσης από απόσταση”

Ανταποκρινόμενο στις έκτακτες ανάγκες που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού COVID-19 το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας- ΕΕΥΕΜ του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ – Hellenic Open University) εγκαινίασε την πλατφόρμα Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Learn, προσβάσιμη στη διεύθυνση https://learn.eap.gr.

Σκοπός της πλατφόρμας

Σκοπός της πλατφόρμας είναι να φιλοξενήσει μαθήματα που ακολουθούν τις αρχές της ανοικτής πρόσβασης στη γνώση και ξεκινά με την φιλοξενία του πρώτου Ανοικτού Διαδικτυακού Μαθήματος (#MOOC) στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας «Μαθαίνουμε από το σπίτι».

«Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία της εκπαίδευσης από απόσταση»

Το μάθημα «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία της εκπαίδευσης από απόσταση» αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία του ΥΠΑΙΘ  και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Σχεδιασμός της πλατφόρμας

Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας καθώς και η υποστήριξη του εκπαιδευτικού σχεδιασμού (instructional design) του μαθήματος έγιναν με επιμέλεια του #ΕΕΥΕΜ (MailScanner has detected a possible fraud attempt from “l.facebook.com” claiming to be https://eeyem.eap.gr) στο πλαίσιο του έργου «Μαζικά Ανοικτά Διαδικτυακά Μαθήματα» MOOC του ΕΑΠ (MailScanner has detected a possible fraud attempt from “l.facebook.com” claiming to be https://eeyem.eap.gr/moocs/).

Εθελοντική προσφορά

Υπό το καθεστώς των συνθηκών που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού COVID 19, το υλικό αναπτύχθηκε με εθελοντική προσφορά των συντελεστών, σε συνθήκες περιορισμού της κυκλοφορίας και με περιορισμένα διαθέσιμα μέσα και χρόνο και στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας “Μαθαίνουμε από το σπίτι”.

Βεβαίωση Παρακολούθησης

Ο φορέας διαχείρισης της πλατφόρμας ανοικτών μαθημάτων learn.eap.gr χορηγεί Βεβαίωση Παρακολούθησης του ελεύθερα προσφερόμενου μαθήματος κατόπιν αυτοεγγραφής, προς οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο που ολοκλήρωσε τα προβλεπόμενα από τους όρους συμμετοχής.

Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών και Προσοχή στον Αυτισμό (ΕΕΠΑ): Ερωτηματολόγιο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση