Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μέτρα κατά κορονοϊού στη Βουλή: Ενημερώνουν οι Υπουργοί Ν. Κεραμέως και Β. Κικίλιας | LIVE

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Μέτρα κατά κορονοϊού στη Βουλή: Ενημερώνουν οι Υπουργοί Ν. Κεραμέως και Β. Κικίλιας σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού (Covid–19) στους τομείς αρμοδιότητάς τους.
Μέτρα κατά κορονοϊού στη Βουλή
Σήμερα Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 και ώρα 13:00 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Υγείας κος Βασίλειος Κικίλιας ενημερώνουν τα μέλη των Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού (Covid–19) στους τομείς αρμοδιότητάς τους.
 Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων συνέρχονται σε κοινή συνεδρίαση.
Το especial.gr εχει συνδεθεί με το κανάλι της Βουλής ώστε να παρακολουθήσετε την κοινή  συνεδρίαση των Επιτροπών.

________________

Δείτε την ανακοίνωση στο εβδομαδιαίο Δελτίο της Βουλής
Ώρα 13.00΄ – Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής
Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης:
 Ενημέρωση των μελών των Επιτροπών από τον Υπουργό Υγείας, κ. Βασίλειο Κικίλια και την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με το άρθρο 36§5 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid–19) στους τομείς αρμοδιότητάς τους.

________________

Το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά
Να υπενθυμίσουμε πως εχθές, Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά, αναφορικά με τη συνεχιζόμενη κρίση κορονοϊού.
Σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ, οδηγός του σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας αποτελούν οι εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως εξειδίκευσε αναλυτικά όλα τα μέτρα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στις σχολικές δομές όλων των βαθμίδων – Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις βιβλιοθήκες.

Δείτε αναλυτικά όλα τα μέτρα εδώ

________________

Αντιδράσεις Αντιπολίτευσης

Η αντιπολίτευση, ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ, δια των Τομεαρχών Παιδείας Ν. Φίλη και Χ. Κεφαλίδου αντίστοιχα τοποθετήθηκαν επί του θέματος αντιδρώντας.

Δείτε:

Νίκος Φίλης-λειτουργία σχολικών μονάδων: Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων πήγε διακοπές

Κεφαλίδου για ανακοινώσεις Υπουργείου για άνοιγμα σχολείων: Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και τώρα η αδυναμία λύσεων είναι εμφανής

Δείτε επίσης

Η χρήση της μάσκας στα παιδιά για τα σχολεία: 9 Ερωτήσεις και Απαντήσεις από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία
 Αδειες ανατροφής νεοδιόριστων: Εγγραφο ΑΔΕΔΥ στο Υπουργείο Εσωτερικών για την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση