Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μέτρα κορονοϊού-lockdown 11-18.01.2021 | Νέο ΦΕΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μέτρα κορονοϊού-lockdown 11-18.01.2021: Τι ισχύει για εκπαιδευτικές δομές-Λειτουργία Δημοσίου-Μετακινήσεις πολιτών-Πρόστιμα για παραβάσεις περιοριστικών μέτρων.

Μέτρα κορονοϊού-lockdown 11-18.01.2021

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 30 – 08.01.2021 η υπ. αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 1293 ΚΥΑ:  Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορoνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Σχετικά με τις εκπαιδευτικές δομές έχουμε:

Α. Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των Γυμνασίων και των Λυκείων Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της χώρας, καθώς και των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, συμπεριλαμβανομένων φροντιστηρίων, Κέντρων Ξένων Γλωσσών, φορέων παροχής εκπαίδευσης.

Β. Διενέργεια σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Γ. Δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Ολοήμερων σχολείων) καθώς και των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων, εξαιρουμένων των απογευματινών δραστηριοτήτων, με την επιφύλαξη ως προς τις αθλητικές δραστηριότητες.

Δ. Για τα ΑΕΙ προβλέπεται τηλεκπαίδευση και αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία, με εξαίρεση τη δυνατότητα διενέργειας κλινικών ασκήσεων φοιτητών τελευταίου έτους.

Επισήμανση

Η δια ζώσης λειτουργία αφορά και στις περιοχές της Επικράτειας οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως “κόκκινες”.

Επίσης

Λειτουργούν και οι Βρεφικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Παιδικοί Σταθμοί.

Μετακίνηση εκπαιδευτικών

Μέχρι και 4 άτομα επιτρέπεται η μετακίνηση στο ίδιο ΙΧ ή Ταξί, με τη προσκόμιση σχετικής Βεβαίωσης Διευθυντή σχολείου, για τους εκπαιδευτικούς (και μαθητές) που κινούνται σε μη αστικές περιοχές.

Δείτε σε μορφή pdf το Lockdown – ΦΕΚ B 30 – 08.01.2021 

Δείτε επίσης

Λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων: Παράταση ισχύος και τροποποίηση απόφασης | ΦΕΚ
Μετακινήσεις σε σχολεία: Με sms και βεβαίωση μετακίνησης
Παράταση lockdown έως 18.01: Γιατί δεν άνοιξαν Γυμνάσια και Λύκεια- Ηρωες και οι εκπαιδευτικοί
Εξαερισμός εσωτερικών χώρων σχολείων: Ανοιγμα παραθύρων αιθουσών 5 λεπτά ανά 20λεπτο | Εγκύκλιος
Απόφαση Κυβέρνησης: Ανοίγουν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021
Μέτρα πρόληψης από κορονοϊό στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που θα επαναλειτουργήσουν στις 11.01

Πριν φύγετε

Προτεραιότητα εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων: Τι είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση