Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μη αντιστοίχιση Τμημάτων ΑΕΙ: Αδικίες σε βάρος των φοιτητών-Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Μη αντιστοίχιση Τμημάτων ΑΕΙ: “Αδικίες σε βάρος των φοιτητών” – Ερώτηση στη Βουλή από τη Χαρά Κεφαλίδου και άλλους Βουλευτές του ΚΙΝΑΛ.
Μη αντιστοίχιση Τμημάτων ΑΕΙ

Αποκατάσταση των αδικιών που υπάρχουν σε βάρος πρωτοετών φοιτητών Τμημάτων που βρίσκονται σήμερα χωρίς αντιστοιχία, ενώ το 2019 εντάσσονταν στον κατάλογο με τις αντιστοιχίες Τμημάτων,

ζητά με Ερώτηση που συνυπογράφει, μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο η Χαρά Κεφαλίδου Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ). 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ερώτηση “Αδικίες σε βάρος των φοιτητών από τη μη αντιστοίχιση Τμημάτων”
Ο Νόμος 4610/2019 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επέφερε εκτεταμένες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με κατάργηση των ΤΕΙ, ίδρυση νέων Τμημάτων, αλλά και κατάργηση ή συγχώνευση άλλων υπαρχόντων Τμημάτων.
Σε εφαρμογή του νόμου αυτού
εκδόθηκε υπουργική απόφαση με την οποία καθορίστηκαν οι αντιστοιχίες Τμημάτων, μεταξύ των οποίων είναι δυνατές οι μετεγγραφές φοιτητών για το έτος 2019-2020.
Το 2020,
κατά το 2ο δηλαδή έτος εφαρμογής του νέου νόμου και λίγες μόλις ημέρες πριν τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών, εκδόθηκε η υπουργική απόφαση που καθορίζει τις αντιστοιχίες των Τμημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, όπως στη συνέχεια τροποποιήθηκε και ισχύει.
Από την Υπουργική αυτή Απόφαση,
προκύπτει ότι οι αντιστοιχίες Τμημάτων είναι κατά πολύ διαφοροποιημένες σε σχέση με τα ισχύοντα το έτος 2019-2020 και νέα Τμήματα που ιδρύθηκαν το 2019, μένουν χωρίς αντιστοιχία με άλλα Τμήματα.  
Στην Ερώτησή της η Χαρά Κεφαλίδου ζητά να ενημερωθεί από την Υπουργό Παιδείας: 
– πώς και πότε
θα αποκατασταθεί η αδικία στις μετεγγραφές που υφίστανται οι πρωτοετείς φοιτητές Τμημάτων που βρίσκονται το έτος 2020 χωρίς αντιστοιχία, ενώ το 2019 εντάσσονταν στον κατάλογο με τις αντιστοιχίες Τμημάτων
– πώς
διασφαλίζει το Υπουργείο την ισοτιμία των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών Τμημάτων χωρίς αντιστοιχία κατά το 2020, με άλλα συναφή ίδιου γνωστικού αντικειμένου Τμήματα της επικράτειας
– Σε ποιο στάδιο
βρίσκεται σήμερα η διαδικασία για την αντιστοίχιση των Τμημάτων;

Δείτε επίσης

Ερώτηση Χαράς Κεφαλίδου στη Βουλή για τα προκάτ σχολεία της Κεφαλονιάς 6 χρόνια μετά τους σεισμούς του 2014
Ιδιωτικές δομές εκπαίδευσης: Eλλιπή υγειονομικά μέτρα πρόληψης διασποράς Covid 19-Ερώτηση στη Βουλή
Ερώτηση για έλλειψη Σχολικών Νοσηλευτών στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου από 29 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ερώτηση για ηλεκτρονική ψηφοφορία αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων από 36 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση