Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μήνυμα ETUCE για Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών 2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Μήνυμα ETUCE για Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών 2020: Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Συνδικάτων.
Μήνυμα ETUCE
Μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών 2020 κοινοποίησε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών Συνδικάτων (ETUCE).
Δείτε αναλυτικά
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 2020
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ: ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Στις 5 Οκτωβρίου φέτος, ίσως περισσότερο από ποτέ πριν, οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ευχαριστούν τους εκπαιδευτικούς και τιμούν την τεράστια προσφορά τους στην κοινωνία μας.

Παρόλο

που πολλοί πασχίζουν ακόμη να συνειδητοποιήσουν αυτά που έχουμε βιώσει τους τελευταίους μήνες πριν από τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, ένα είναι προφανές σε όλους:

οι εκπαιδευτικοί και το υπόλοιπο προσωπικό της εκπαίδευσης έχουν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων που αντιμετωπίζουν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, οι μαθητές τους μπορούν να συνεχίζουν τη μάθηση.

Στην Ευρώπη

καθώς τα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα είχαν κλείσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα μεγάλο μέρος τους ξαφνικά πέρασε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και διδασκαλία. Τότε, η εκπαίδευση συνεχίστηκε χάρη στις ακούραστες προσπάθειες και αντοχές των εκπαιδευτικών.

Πολλοί εκπαιδευτικοί

στην Ευρώπη κατά την μετάβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία ήρθαν αντιμέτωποι με ελλείψεις στην ψηφιακή εκπαίδευσή τους, στον ψηφιακό εξοπλισμό και στα εργαλεία και με προβλήματα στη συνδεσιμότητα.

Οι εκπαιδευτικοί και τα εκπαιδευτικά συνδικάτα δουλεύουν σκληρά για να διαχειριστούν αυτές τις ελλείψεις και να διασφαλίσουν ότι όλοι οι μαθητές, ανεξάρτητα από τα μέσα που διαθέτουν, μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Μπαίνοντας μπροστά στον αγώνα

για υγιή και ασφαλή εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και βιώσιμη δημόσια χρηματοδότηση για την εκπαίδευση σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και όχι μόνο , τα εκπαιδευτικά συνδικάτα επικεντρώθηκαν στην ασφαλή επιστροφή στα σχολεία κοιτάζοντας παράλληλα να διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ελκυστικότητα του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού.

Η ETUCE,

η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών Συνδικάτων, και τα μέλη της στέκονται αλληλέγγυοι για να προσφέρουν στήριξη στους εκπαιδευτικούς σε όλη την Ευρώπη καθώς η πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη με την απαίτηση για επαρκή δημόσια χρηματοδότηση και στήριξη στους εκπαιδευτικούς για να ξεπεράσουν την κρίση και να αναδιατυπώσουν το όραμα για το μέλλον.

Οι εκπαιδευτικοί

και το υπόλοιπο προσωπικό της εκπαίδευσης είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας μας και τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το καθημερινό τους έργο, την επιμονή τους και τον επαγγελματισμό τους σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα και κάθε μέρα, η ETUCE βρίσκεται αλληλέγγυα με τους εκπαιδευτικούς σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Ελάτε να συμμετάσχετε μαζί μας

στη ζωντανή μετάδοση των εκπαιδευτικών συνδικάτων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών, με ιστορίες εκπαιδευτικών που μπήκαν μπροστά,  και με ηγέτες εκπαιδευτικών συνδικάτων και ιθύνοντες στη χάραξη πολιτικής, οι οποίοι μοιράζονται τις εμπειρίες τους.

Θα βρείτε εμπειρίες και καλές πρακτικές από εκπαιδευτικά συνδικάτα που πέρασαν μπροστά στην πρώτη γραμμή στην Ευρώπη.

Δείτε σχετικά

Κεραμέως-Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών: Καθημερινοί ήρωες της εκπ/σης-Eυχαριστούμε από καρδιάς για όλα
Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών 2020: “Εκπαιδευτικοί: Η Ηγεσία σε κρίση, επαναπροσδιορισμός του μέλλοντος”

Δείτε επίσης

Παρέμβαση ETUCE για τον νόμο ιδιωτικής εκπαίδευσης ανακοινώνει η ΟΙΕΛΕ
28η Οκτωβρίου: Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις με απόφαση Πρωθυπουργού
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση