Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μήνυμα για πανελλαδικές και εξεταστική πανεπιστημίων από Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως και Υφυπουργό Β. Διγαλάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυμα για πανελλαδικές και εξεταστική πανεπιστημίων από Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και Υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη.

Μήνυμα για πανελλαδικές και εξεταστική πανεπιστημίων

Μήνυμα προς τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν σήμερα, απηύθυνε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Επίσης μήνυμα κοινοποίησε και ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης, για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και της Εξεταστικής στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Αναλυτικά
Μήνυμα Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις:

“Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν σήμερα.

Εύχομαι να πετύχετε όσα επιθυμείτε, να θέσετε τις βάσεις για τη μελλοντική σας σταδιοδρομία, να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας!

Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, που φέτος έλαβε χώρα υπό ιδιαίτερες συνθήκες εξ αιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγχαρητήρια και στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σας σε όλη αυτή την προσπάθεια, τους εκπαιδευτικούς σας, τις οικογένειές σας.

Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας!”

______________________

Μήνυμα Υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2019 – 2020 καθώς και της Εξεταστικής στα Πανεπιστήμια

“Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν φέτος, λόγω της πανδημίας, υπήρξαν αντίξοες και έθεσαν ψηλά τον πήχη και για τον χώρο της εκπαίδευσης.

Αντιμετωπίσαμε, ωστόσο, αυτήν την περιπέτεια, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με υπευθυνότητα και σθένος και αισθανόμαστε υπερηφάνεια για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, που δεν αποπροσανατολίστηκαν από την πιεστική συγκυρία, αλλά, αντίθετα, έμειναν προσηλωμένοι στη συλλογική προσπάθεια να μη διαταραχθεί η σχολική ζωή.

Πλέον, ένα νέο “ταξίδι”, σύντομο αλλά σημαντικό, ξεκινά για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

Ένα “ταξίδι” δύσκολο, αλλά προκλητικό ταυτόχρονα, που ανοίγει ένα νέο “δρόμο” για το διαρκές “ταξίδι” στη γνώση και στη χαρά που συνοδεύει την κατάκτησή της.

Κατανοώ απόλυτα τις αγωνίες και το άγχος για επιτυχή έκβαση, μετά από μία μακρά πορεία εντατικής προετοιμασίας.

Εύχομαι ολόψυχα οι αγωνίες και το άγχος να αποτελέσουν, τελικά, πηγή δύναμης, υπομονής και αισιοδοξίας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Θέλω να ευχηθώ σε κάθε μαθήτρια και σε κάθε μαθητή ξεχωριστά καλή επιτυχία. Θυμίζοντάς τους ότι αυτό δεν είναι το μόνο “ταξίδι” που θα κληθούν να κάνουν στη ζωή τους.

Και ότι ακόμη και αν οι στόχοι, στην παρούσα συγκυρία, δεν ευοδωθούν, ενδεχομένως, για κάποιες και κάποιους εξ αυτών, το συναρπαστικό “ταξίδι” για τη γνώση δεν σταματά ποτέ. 

Θέλω, επίσης, με αφορμή την έναρξη της Εξεταστικής στα πανεπιστήμια, να ευχηθώ καλή επιτυχία σε κάθε φοιτήτρια και σε κάθε φοιτητή, που συνεχίζουν με σκληρή δουλειά, αδιάκοπη θέληση για μάθηση και δημιουργικότητα το “ταξίδι” κατάκτησης της γνώσης.

Εύχομαι, τέλος, καλή δύναμη σε όλους τους λειτουργούς της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που συμπορεύονται με τις μαθήτριες, τους μαθητές, τις φοιτήτριες και τους φοιτητές και συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, καθώς και στους γονείς που στέκονται αρωγοί στην προσπάθειά τους”.

 Δείτε σχετικά

Θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας πανελλαδικών εξετάσεων 2020
Πρόγραμμα Πανελλαδικών 2020: ΓΕΛ (νέο και παλαιό σύστημα) και ΕΠΑΛ
Οδηγίες διαχείρισης κρούσματος κορονοϊού στα εξεταστικά κέντρα Πανελλαδικών
Κεραμέως για έναρξη πανελλαδικών: Καθόλα έτοιμοι για αύριο με τα Γενικά Λύκεια και την Τρίτη με τα ΕΠΑΛ | VIDEO
Προς υποψηφίους πανελλαδικών εξετάσεων 2020: Ευχές Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Αττικής Γ. Κόσυβα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση