Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μήνυμα Τζούφη για την Πανελλήνια ημέρα κατά του Bullying

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυμα Τζούφη για την Πανελλήνια ημέρα κατά του Bullying: Το φαινόμενο αντανακλά τους τρόπους με τους οποίους δομείται το σύνολο της κοινωνικής ζωής, αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Μήνυμα Τζούφη

Μήνυμα της Μερόπης Τζούφη για την Πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας & του Εκφοβισμού

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (bullying).

Το φαινόμενο είναι πολυσύνθετο και διαχρονικό και αντανακλά τους τρόπους με τους οποίους δομείται το σύνολο της κοινωνικής ζωής, αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αρκετά περιστατικά έντασης και επιθετικής συμπεριφοράς εντός των σχολείων, τα οποία μας προβληματίζουν και μας καλούν να αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

H απάντηση στο bullying βρίσκεται στην αποδοχή της διαφορετικότητας, στην αλληλοκατανόηση και το διάλογο μεταξύ μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Βρίσκεται επίσης στο δημοκρατικό σχολείο για όλες και για όλους, με αλληλεγγύη, καλλιέργεια του σεβασμού και με συμμετοχή στη σχολική και κοινωνική ζωή.

Όλες και όλες οφείλουμε να αποδεχτούμε άμεσα τη συγκεκριμένη αναγκαιότητα και να συμφωνήσουμε πως ο σπουδαίος αυτός ρόλος του σχολείου πρέπει να ενισχυθεί.

Στην αντίθετη περίπτωση, κάθε περιστατικό βίας θα μας εκπλήσσει και οι προτεινόμενες λύσεις θα φυλλορροούν, θα είναι περισσότερο συντηρητικές και αυταρχικές.

Την ίδια στιγμή, κάποιες παιδικές ψυχές θα έχουν σημαδευτεί για πάντα.

 Δείτε σχετικά

Μήνυμα Ζαχαράκη για Πανελλήνια Ημέρα κατά Σχολικού Εκφοβισμού: Σχέδιο δράσης 12 σημείων
Μέτρα για bullying: Οι πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας
Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι: Αύξηση θέσεων στις ΕΔΕΑΥ και στα ΚΕΣΥ
Τζούφη για bullying: Η τοποθέτηση της στη Βουλή
Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι: Αύξηση θέσεων στις ΕΔΕΑΥ και στα ΚΕΣΥ
Ζαχαράκη στην ΕΡΤ: Θα ενισχύσουμε την παρουσία των Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων στα σχολεία
Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί σε ρόλο δυνάμεων καταστολής;
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση