Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μητσοτάκης στο STAR: Προτεραιότητα οι αναπληρωτές – Προσλήψεις εκεί που πρέπει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μητσοτάκης στο STAR: Προτεραιότητα οι αναπληρωτές – Προσλήψεις εκεί που πρέπει – Ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι λόγω μεγάλης έκτασης νομοθετικού έργου.

Μητσοτάκης στο STAR: Προτεραιότητα οι αναπληρωτές – Προσλήψεις εκεί που πρέπει

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ  

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ακόμη ότι θα γίνει αξιολόγηση των δαπανών του Δημοσίου και «προσλήψεις  εκεί που πρέπει», όπως για παράδειγμα οι  επιπλέον προσλήψεις αστυνομικών.  «Εάν πράγμα δεν θα ανεχθώ. Προσλήψεις χωρίς λόγο και άχρηστες προσλήψεις συμβασιούχων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ,  αλλά διαχώρισε περιπτώσεις συμβάσεων,  όπως των αναπληρωτών καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, για τους οποίους ανέφερε ότι θα δοθεί προτεραιότητα.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ  

Όσον αφορά τα τριτεκνικά και πολυτεκνικά  επιδόματα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ:

«Σκοπός μας είναι, εφόσον έχουμε τη δημοσιονομική άνεση και πιστεύω ότι θα την έχουμε, να επαναφέρουμε τα τριτεκνικά επιδόματα εκεί που ήταν μέχρι το 2018. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος όμως ως προς τα χρονοδιαγράμματα, ότι τα μέτρα και  οι μειώσεις που έχουνε προαναγγείλει θα αποτυπωθούν στον προϋπολογισμό του 2020. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα από την πρώτη μέρα».

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 

Όπως επίσης ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, το πρώτο νομοσχέδιο που  θα καταθέσει θα είναι για τον τρόπο οργάνωσης της λειτουργίας της κυβέρνησης.

«Απαιτώ λογοδοσία, ταχύτητα και διαφάνεια από τους υπουργούς μου» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στις αλλαγές που θα  πραγματοποιηθούν ανέφερε ενδεικτικά ότι θα γίνουν λελογισμένες παρεμβάσεις και ότι  το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα γίνει υπουργείο παρά τω πρωθυπουργό, στο οποίο θα ενταχθεί και η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες.

«Το ακούω συνέχεια:   “Κυριάκο φτιάξε κράτος”. Αυτό σημαίνει ένα προσωπικό στοίχημα για μένα». Για τον ίδιο λόγο ανακοίνωσε ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή όλο το καλοκαίρι, καθώς έχει προγραμματισθεί μεγάλο σε έκταση  νομοθετικό έργο.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 

«Υγιής επιχειρηματικότητα δε σημαίνει μόνο να ζητάς από τους εργαζόμενους, πρέπει να δίνεις κιόλας» τόνισε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις, καλώντας τις κερδοφόρες επιχειρήσεις να υλοποιήσουν προγράμματα κινήτρων  για το προσωπικό τους.

«Είμαι υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσό διπλάσιο του ΑΕΠ.  Αυτό σημαίνει ότι αν αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 4% θα πρέπει να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός κατά 8%, συμβάλλοντας να καλυφθεί το χαμένο έδαφος της τελευταίας δεκαετίας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος τάχθηκε και υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Ο αρχηγός της ΝΔ σε άλλο σημείο χαρακτήρισε «σαχλαμάρες» την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ  τάσσεται υπέρ της επταήμερης εργασίας και επισήμανε ότι η ΝΔ έχει κοινωνικό πρόσημο,  με συγκεκριμένα μέτρα, όπως η ίδρυση πρότυπων σχολείων σε μη προνομιούχες περιοχές.

www.star.gr

Βασίλης Βούγιας
Βασίλης Βούγιας
Δείτε ακόμη

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ: Στοχευμένες προσλήψεις | Δεν κλείνει η Βουλή το καλοκαίρι

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι λέει για Δημ. Υπάλληλους, Αξιολόγηση, μόν. διορισμούς στην ΕAE, Δ/ντές σχολείων

Διορισμοί Εκπαίδευσης: Θα προχωρήσει τη διαδικασία η ΝΔ; | Ερώτημα του Υπουργείου Παιδείας

Συνέντευξη Γαβρόγλου: Για Ειδική Αγωγή, μόνιμους διορισμούς, μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση

Πίνακες και διορισμοί: Από εδώ και πέρα τι; | Ανάλυση του especial.gr

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση