Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Κυρ. Μητσοτάκης: Υποστήριξη στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θα είμαι σύμμαχος των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Το θεωρώ ηθική μας υποχρέωση, αν θέλουμε πραγματικά μία κοινωνία ίσων ευκαιριών

Ρεπορτάζ especial.gr

“Στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής “Η Μέλισσα” στην Κέρκυρα είδα από κοντά την όμορφη προσπάθεια που γίνεται να έχουν τα παιδιά δημιουργική απασχόληση. Θα είμαι σύμμαχος των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Το θεωρώ ηθική μας υποχρέωση, αν θέλουμε πραγματικά μία κοινωνία ίσων ευκαιριών”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής και Επαγγελματικής Κατάρτισης «Η Μέλισσα» του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας, συνοδευόμενος από την υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα.

Η “Μέλισσα” απασχολεί 28 Ατομα με Αναπηρία και πρόκειται περί μιας Δομής Ανοιχτής Φροντίδας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παιδιά και γονείς κατά την ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις της “Μέλισσα” και  ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο τα άτομα με αναπηρία όσο και το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το Κέντρο λειτουργεί με δωρεές και μεγάλο πρόβλημα αποτελεί η χρηματοδότησή του.

Τέλος, υπήρξε αναφορά στο διαχρονικό πρόβλημα και την αγωνία των γονέων, αναφορικά με το μέλλον των παιδιών τους όταν αυτοί φύγουν από τη ζωή.

Δείτε το Ενημερωτικό της περιοδείας του Αρχηγού της Ν. Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση