Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μιχαηλίδου για έναρξη σχολικής χρονιάς: “Ξεκινά με τις σκέψεις όλων μας στους μαθητές της Θεσσαλίας και στις οικογένειές τους”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μιχαηλίδου για έναρξη σχολικής χρονιάς: “Ξεκινά με τις σκέψεις όλων μας στους μαθητές της Θεσσαλίας και στις οικογένειές τους” – “Κάθε νέα σχολική χρονιά, είναι η έναρξη μιας ακόμη συναρπαστικής διαδρομής”.

Μιχαηλίδου για έναρξη σχολικής χρονιάς

Εναρξη των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2023-24 έχουμε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και οι μαθητές και οι μαθήτριες προσήλθαν στις σχολικές μονάδες της χώρας την πρώτη ημέρα για την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου προέβη στο ακόλουθο μήνυμα.

Μήνυμα Δόμνας Μιχαηλίδου, Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Καλή αρχή σε όλες και όλους!

Η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς έφτασε. Κάθε χρόνο, το πρώτο κουδούνι, συνοδεύεται από την χαρά των μαθητών να συναντήσουν ξανά, μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι, τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους. Συνοδεύεται από την αγωνία της νέας αρχής για όλα τα πρωτάκια μας. Και βέβαια συνοδεύεται από τη συγκίνηση αλλά και το άγχος των γονιών που βλέπουν τα παιδιά τους να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη σχολική ζωή, να προχωρούν, να προοδεύουν.  

Η φετινή σχολική χρονιά όμως ξεκινά με τις σκέψεις όλων μας στους μαθητές της Θεσσαλίας και στις οικογένειές τους. Στους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται όλες αυτές τις μέρες. Είμαστε εδώ, για να τους βοηθήσουμε να επιστρέψουν όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα και ομαλά στην καθημερινότητά τους. Και σε αυτή την προσπάθεια ενώνουμε τις δυνάμεις μας όλοι μαζί. Πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες. Για να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να επουλωθούν τα τραύματα που η κακοκαιρία άφησε πίσω.

Αγαπητές μας μαθήτριες και μαθητές,

Κάθε νέα σχολική χρονιά, είναι η έναρξη μιας ακόμη συναρπαστικής διαδρομής. Μιας διαδρομής που είναι γεμάτη με χαμόγελα, χαρές, αγωνίες, δυνατές φιλίες, πτώσεις και σημαντικότερα επανόδους! Το δικό μας ενδιαφέρον είναι πάντα στραμμένο στην καθεμία και στον καθένα από εσάς! Φροντίζουμε να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Για να διευρύνετε συνεχώς τις γνώσεις σας. Για να αποκτήσετε νέες δεξιότητες, για να καλλιεργήσετε τα ταλέντα σας. Για να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τη δική σας, των εκπαιδευτικών σας και των γονιών σας. Για να ενισχύσουμε την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση. Για να διασφαλίσουμε σε όλες και όλους σας καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

Καλή σχολική χρονιά!

Δείτε σχετικά

Πιερρακάκης για έναρξη σχολικής χρονιάς: Εργαζόμαστε ώστε το σχολείο να γίνει πλήρως ψηφιακό 

Μακρή για έναρξη σχολικής χρονιάς: Εύχομαι καλή επιστροφή, ομαλή προσαρμογή, προσβάσιμη ένταξη, συμπεριληπτική εκπ/ση 

Δείτε επίσης

Πρώτη ημέρα στα Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 | Τι προβλέπεται 

Παρουσίαση αναπληρωτών από ή προς τις πληγείσες περιοχές: Μπορούν επόμενη μέρα, όταν έχουν δυνατότητα πρόσβασης

Δικαιώματα διαζευγμένων ή σε διάσταση γονέων μαθητών | Τι ισχύει

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση