Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μιχαηλίδου για κενά στη Βουλή: Αρχές Οκτωβρίου περνάμε στη Β Φάση-Ναι στα “Ανοιχτά δεδομένα” για τα κενά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μιχαηλίδου για κενά στη Βουλή: Αρχές Οκτωβρίου περνάμε στη Β Φάση-Ναι στα “Ανοιχτά δεδομένα” για τα κενά – Τι απάντησε σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.

Μιχαηλίδου για κενά στη Βουλή

Συζητήθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς της Κ.Ο. «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» κου Στέφανου Παραστατίδη προς τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με θέμα: «Ετοιμότητα Υπουργείου ως προς την καταγραφή και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και λειτουργίας των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων».

Η Επίκαιρη Ερώτηση ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κος Στέφανος Παραστατίδης είχε να κάνει με την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ως προς την καταγραφή και την κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό και Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό γενικής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αλλά και για τη λειτουργία των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων.

Δείτε αναλυτικά την Επίκαιρη Ερώτηση ΕΔΩ

______________________________________

Την Ερώτηση απάντησε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέροντας επιγραμματικά πως:

– Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι οι διαδικασίες των Υπηρεσιακών Μεταβολών των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ να συμπτυχθούν.

– Για την Α Φάση προσλήφθηκαν 28.353 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας και ΕΕΠ-ΕΒΠ. Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν 13.875 εκπαιδευτικοί Α/θμιας, 9.336 εκπαιδευτικοί Β/θμιας και 5.142 μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ.

– Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα έχουμε εικόνα για τα κενά που θα καλυφθούν στα πλαίσια της Β Φάσης προσλήψεων αναπληρωτών, γιατί τώρα άνοιξαν τα σχολεία και να καταγραφούν οι ανάγκες των μαθητών.

– Τα 47.000 κενά που ειπώθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

– Τα κενά είναι πολύ λίγα σε πολλές ειδικότητες.

– Αρχές Οκτωβρίου θα περάσουμε στη Β Φάση προσλήψεων.

Σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κου Σ. Παραστατίδη γιατί δεν έχουμε “Ανοιχτά δεδομένα” στην καταγραφή και κοινοποίηση των κενών στην εκπαίδευση, η απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ήταν πως αυτό είναι κάτι που απασχολεί την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ και προς την κατεύθυνση των “Ανοιχτών δεδομένων” προσανατολίζεται.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση

Δείτε σχετικά

Παραστατίδης για κενά στα σχολεία: Τα στοιχεία αποκρύπτονται-τα κενά παραμένουν 

Δείτε επίσης

Εγγραφο καταγραφής κενών για Β Φάση: Γενική-Ειδική Αγωγή-ΚΕΔΑΣΥ-ΔΥΕΠ-ΤΥ-Μουσικά σχολεία

Εγγραφο καταγραφής κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ για τη Β Φάση: ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΑΣΥ-ΣΔΕΥ/ΚΕΔΑΣΥ-Εξειδικευμένη 

Ωράριο μόνιμων και αναπληρωτών εκπ/κών-ΕΕΠ/ΕΒΠ σε Νηπ/γεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια-Ειδικά-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ 

Πριν φύγετε

Οδηγός εκπαιδευτικού 2023-24: Ολα όσα αφορούν στους μόνιμους, νεοδιόριστους και αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία

Οδηγός νέου αναπληρωτή: Γενικές οδηγίες-Πριν και μετά την πρόσληψη-Προς την απόλυση 

Οδηγός για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς: Πρόσληψη-τοποθέτηση-ανάληψη υπηρεσίας-ωράριο-μισθολογικά-άδειες

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση