Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μιχαηλίδου-σχολική βία: Πλατφόρμα καταγγελιών-Κοιν. Λειτ. & Ψυχολόγοι-Κοιν. υπηρ. Δήμων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μιχαηλίδου-σχολική βία: Πλατφόρμα καταγγελιών-Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία-Ενίσχυση Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμων-Διυπουργική επιτροπή για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων.

Μιχαηλίδου-σχολική βία

Για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού μίλησε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου.

Την επόμενη εβδομάδα το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη σχολική βία

Η κα Μιχαηλίδου ανέφερε μεταξύ άλλων πως η πλατφόρμα καταγγελιών για περιστατικά σχολικής βίας και σχολικού εκφοβισμού θα τεθεί σε λειτουργία τελικά την ερχόμενη εβδομάδα και δεν θα περιλαμβάνει μόνον τη δυνατότητα της επώνυμης καταγγελίας περιστατικών βίας και εκφοβισμού αλλά και υποστηρικτικό υλικό για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Δίδυμο Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου μια φορά την εβδομάδα στα σχολεία

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων της εκπομπής αναφορικά με το ποιες είναι οι υποστηρικτικές δομές οι οποίες ασχολούνται με περιστατικά σχολικής βίας και εκφοβισμού η Υφυπουργός ΠΑΙΘΑ απάντησε πως μεγάλη αξία έχουν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και οι Ψυχολόγοι στα σχολεία, ο αριθμός των οποίων σύμφωνα με τα λεγόμενα της κας Μιχαηλίδου διπλασιάστηκε. Μάλιστα ανέφερε πως στόχος είναι το δίδυμο αυτό, Κοινωνικός Λειτουργός και Ψυχολόγος, να βρίσκεται μια φορά την εβδομάδα σε ένα σχολείο για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Διυπουργική επιτροπή – Ενίσχυση Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων

Επιπροσθέτως η κα Μιχαηλίδου ανέφερε πως προκαλούν ανησυχία οι 1.300 καταγγελίες στην Αστυνομία, σχετικές με βία ανηλίκων και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε διυπουργική συνάντηση με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας κου Ακη Σκέρτσου, του Υπουργού ΠΑΙΘΑ κου Κυριάκου Πιερρακάκη, της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κας Σοφίας Ζαχαράκη και άλλων, όπου συζητήθηκαν θέματα αντιμετώπισης της βίας ανηλίκων και τονίστηκε μεταξύ άλλων η σημασία της ενίσχυσης των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων.

Δείτε επίσης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση