Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μήνυμα επετείου 28ης Οκτωβρίου από την Υφυπ. Παιδείας, Θρησκ/των και Αθλητισμού Δ. Μιχαηλίδου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυμα επετείου 28ης Οκτωβρίου από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου-“Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας υπόσταση και να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας”.

Μήνυμα επετείου 28ης Οκτωβρίου

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνας Μιχαηλίδου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί, 

Έχουν περάσει 83 χρόνια από το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940, όταν η Ελλάδα μπήκε ενεργά στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλευρό του τότε ελεύθερου κόσμου, ενάντια στον ναζισμό και τον φασισμό που άπλωναν το σκοτάδια τους σε όλη την Ευρώπη. 

Για εμάς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, η μέρα αυτή συμβολίζει τη συλλογική άρνηση του ελληνικού λαού να υποταχθεί στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και της βίας και να αγωνισθεί με ηρωισμό και αυταπάρνηση για την ελευθερία, την αυτοδιάθεση, τα δικαιώματα, τον σεβασμό της ζωής και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου. 

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, σε μια χώρα που η ιστορία δείχνει ότι πάντα κατάφερνε να εξελίσσεται και να απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις με σεβασμό στην ιστορία της και τον πολιτισμό της. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι το δικό μας παρόν φέρει ανεξίτηλο το αποτύπωμα των προηγούμενων γενεών και ότι οι δικές μας επιλογές σήμερα, θα καθορίσουν το παρόν των μελλοντικών γενεών. Χρέος μας να μην ξεχνάμε ότι τα κεκτημένα της δημοκρατίας και της ελευθερίας δεν ήταν, ούτε και θα είναι ποτέ, ακλόνητα δεδομένα. Μας το διδάσκει η ιστορία και το βλέπουμε να συμβαίνει γύρω μας. Το πιο αποτελεσματικό όπλο που διαθέτουμε είναι η Παιδεία. 

Η Παιδεία που δεν αρκείται στην πληροφορία χωρίς κρίση, που δημιουργεί ερωτήματα και αμφιβολίες, που εντείνει την περιέργεια και την φιλαλήθεια, που διαμορφώνει ελεύθερους πολίτες, έτοιμους να υπερασπισθούν τις αξίες και τις αρχές του πολιτισμού μας.

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική μας υπόσταση και να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες!

Δείτε σχετικά

28η Οκτωβρίου 1940: Η Εγκύκλιος με το μήνυμα του Υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκη που θα διαβαστεί στα σχολεία

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μακρή

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου: Εκπαιδευτικό video και φύλλα εργασίας από “To Sakidio” 

Πως θα εορτασθεί η 28η Οκτωβρίου 1940 στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά της χώρας 

Δείτε επίσης

ChatGPT-δωρεάν ηλεκτρονικό μάθημα: Πλήρης οδηγός-Περιγραφή βασικών χαρακτηριστικών και των περιορισμών του 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση