Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μακρή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μακρή – “Θα ήθελα να σας απευθύνω και γω το μήνυμά μου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου όχι εθιμοτυπικά αλλά όπως επικοινωνούμε αληθινά και από καρδιάς”.  

Μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου

Το μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί,

θα ήθελα να σας απευθύνω και γω το μήνυμά μου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου όχι εθιμοτυπικά αλλά όπως επικοινωνούμε αληθινά και από καρδιάς.  

Κάθε χρόνο τιμούμε το Όχι των Ελλήνων, την πυγμή και το θάρρος, το πείσμα, τις αντοχές, τη γενναιότητα γυναικών και ανδρών, μεγάλο παράδειγμα, διαχρονικό κίνητρο και οδηγό για τις επόμενες γενιές.
Κάθε χρόνο οι προκλήσεις, οι ανατροπές, οι κίνδυνοι, οι απειλές, που εμφανίζονται σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο και δοκιμάζουν τις κοινωνίες, τους ανθρώπους, τις σχέσεις και το μέλλον, συνθέτουν το μωσαϊκό πάνω στο οποίο καλούμαστε να βαδίσουμε, να συνεργαστούμε, να δημιουργήσουμε, να προοδεύσουμε.
Κάθε χρόνο εκείνο το ηχηρό Όχι του ’40 αντιβοά σε αυτιά και συνειδήσεις, θέτει ερωτήματα, ζητά απαντήσεις, διεκδικεί λύσεις, περιμένει προτάσεις, διατηρεί και δυναμώνει την επίκαιρη ηχώ του.
Κάθε χρόνο με νέα ένταση, με διαφορετική χροιά, με άλλο βάθος, σε κάποιο γεωγραφικό μήκος και πλάτος εκείνο το οικουμενικό Όχι βρίσκει τις συντεταγμένες που το χρειάζονται και ακούγεται ξανά με δύναμη, με καθαρότητα, με πίστη, με όραμα έναν ελεύθερο, δίκαιο, ασφαλή, ανθρώπινο και αξιοπρεπή κόσμο.
Κάθε χρόνο από τότε, κάθε γενιά μέχρι σήμερα και η κάθε επόμενη γενιά, μέσα στην ιστορία και τη συνέχεια της Ελλάδας, καταθέτει τη δική της αλήθεια στο Έπος του ’40, δίνει τη δική της φωνή στο Όχι, μπαίνει στη δική της μάχη και αγωνίζεται για όλα τα Ναι, για όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, για όλους τους τόπους και όλους τους ανθρώπους. 
Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση