Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μήνυμα Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή για την 25η Μαρτίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυμα Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή για την 25η Μαρτίου: “Παίρνουμε παράδειγμα από τους αγώνες των επαναστατημένων Ελλήνων, παίρνουμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία”.

Μήνυμα Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μακρή για την 25η Μαρτίου

Ακολουθεί το μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μ. Μακρή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το μήνυμα 

Ημέρα εθνικής γιορτής, ημέρα επετείου της Επανάστασης του 1821, ημέρα κατάνυξης για την Ορθοδοξία, ημέρα που όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε την πολυεπίπεδη επιρροή της στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία και εξέλιξη αλλά και τον υπέρτατο θρησκευτικό συμβολισμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Παίρνουμε παράδειγμα από τους αγώνες των επαναστατημένων Ελλήνων, παίρνουμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία και προχωράμε ενωμένοι, αναζητώντας το εσωτερικό μας σθένος για να εντοπίσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις ανθρώπινες αδυναμίες μας, για να προχωρήσουμε με αυτοκριτική, αυτογνωσία και θάρρος.

Με το κεφάλι ψηλά, ακόμα και όταν η καρδιά πονά, με όλες τις αισθήσεις και τις μνήμες μας να ισχυροποιούνται και να μας δίνουν την ώθηση για παραπέρα, τολμούμε να στεκόμαστε ενώπιος ενωπίω, να κοιταζόμαστε στα μάτια και να μιλάμε, με ειλικρίνεια και γενναιότητα, για τις δύσκολες διαδρομές που μας καθόρισαν, για τις αναπόφευκτες ευθύνες που επωμιζόμαστε, για τις σκληρές αλλά αναγκαίες και απαραίτητες αποφάσεις που μας χαρακτηρίζουν, μας ξεχωρίζουν, μας δοκιμάζουν, για να μας δικαιώσουν, όλες και όλους.

Παραδίδουμε στη νέα γενιά το άσβεστο φως των ιδανικών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και προτρέπουμε τα παιδιά μας να τιμούν, με την πυγμή τους, την αιτία, την ουσία, την αλήθεια και τις αξίες κάθε επανάστασης που θα φέρουν, κάθε αγώνα που θα πρωτοστατήσουν, κάθε αδικίας που θα παλέψουν να αποκαταστήσουν.

Εύχομαι χρόνια πολλά, δύναμη, αποφασιστικότητα, ελπίδα και σεβασμό στο χρέος προς τον άνθρωπο.

Δείτε επίσης

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως 

Εγκύκλιος 25ης Μαρτίου 2023: Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής την Παρασκευή 24.03 

Σχέδιο δράσης Υπουργείου Παιδείας 2023: Χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης-επιλογής στελεχών και λοιπών δράσεων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση