Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μήνυμα Ζέττας Μακρή για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μήνυμα Ζέττας Μακρή για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού – Προς μαθητές/μαθήτριες και εκπαιδευτικούς. 

Μήνυμα Ζέττας Μακρή για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, στις 6 Μαρτίου, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Ζέττα Μακρή, απευθύνεται στις μαθήτριες, στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς με το ακόλουθο μήνυμα.

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Αγαπητά παιδιά,  
Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί, 
 Το μήνυμα της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της σχολικής βίας είναι ένα μήνυμα που οφείλουμε να έχουμε κατά νου, να το μεταδίδουμε, να το υποστηρίζουμε έμπρακτα και, έτσι, να δυναμώνουμε την ουσία του κάθε μέρα και όχι μόνο στις 6 Μαρτίου κάθε χρονιάς.
Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό τόσο ως προς την παραδοσιακή έκφρασή του όσο και ως προς την διαδικτυακή διάστασή του!
Και οι φωνές μας ενωμένες μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Με αφορμή την καθιέρωση της 6ης Μαρτίου ως Πανελλήνιας Ημέρας κατά της βίας στο σχολείο, μοιράζομαι μαζί σας την ιδιαίτερη ικανοποίηση που φέρνει σε όλους μας η συνένωση δυνάμεων και η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσης από μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς απέναντι στο φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και την εξάπλωσή του στο σχολικό περιβάλλον.
Η βία δεν έχει καμία θέση στα σχολεία! Η βία δεν πρέπει να έχει καμία θέση στην ζωή μας!
Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στοχεύει στην ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας με συντονισμένες ενέργειες και διαρκή παρακολούθηση του φαινομένου και των προεκτάσεών του. 
Στηρίζουμε τα παιδιά και θέτουμε στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα εφόδια για να θωρακιστούν απέναντι στη βία, για να μιλήσουν για περιστατικά εκφοβισμού και να ζητήσουν συμβουλές και βοήθεια. 
Στηρίζουμε το έργο των εκπαιδευτικών μας με παιδαγωγικά εργαλεία, τακτικές επιμορφώσεις και εμπλουτισμένο επιμορφωτικό υλικό, για να σταθούν δίπλα στα παιδιά και να τα οδηγήσουν στην πορεία τους μακριά από τη μάστιγα της σχολικής βίας. 
 Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,
Μπορείτε να στείλετε το μήνυμά σας κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού και να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι η δύναμη του μηνύματός σας είναι τεράστια! Και θα νικήσει!
Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό! Όλοι μαζί!

Δείτε σχετικά

Μήνυμα Πιερρακάκη για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση