Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μηνύματα για το Πολυτεχνείο από τον Υπ. Παιδείας Κ. Πιερρακάκη και τις Υφυπουργούς Δ. Μιχαηλίδου και Ζ. Μακρή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μηνύματα για το Πολυτεχνείο από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη και τις Υφυπουργούς Δόμνα Μιχαηλίδου και Ζέττα Μακρή.

Μηνύματα για το Πολυτεχνείο

Μηνύματα για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Ακολουθεί το μήνυμα του Υπουργού ΠΑΙΘΑ κου Κυριάκου Πιερρακάκη, το μήνυμα της Υφυπουργού ΠΑΙΘΑ κας Δόμνας Μιχαηλίδου και το μήνυμα της Υφυπουργού ΠΑΙΘΑ κας Ζέττας Μακρή.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου:

“Συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από μια νύχτα που άλλαξε την ιστορία.

Από το σπαρακτικό «Εδώ Πολυτεχνείο» έως το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» που αντηχούσε στους δρόμους της Αθήνας.

Οι φοιτητές έσπασαν τη σιωπή του φόβου, κινητοποιώντας με τόλμη τις υγιείς δυνάμεις του τόπου απέναντι στη βία και τον αυταρχισμό της χούντας.

Τιμούμε τους ήρωες του Πολυτεχνείου.

Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» της οδού Στουρνάρη βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνους που διαχρονικά διεκδίκησαν με θάρρος την Ελλάδα που ονειρεύονταν: μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα. Στο πρόσωπό τους τιμούμε επίσης και όλους εκείνους που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στους πραξικοπηματίες καθ΄ όλη τη διάρκεια της επταετίας. Που αγωνίστηκαν διακινδυνεύοντας – και πολλές φορές θυσιάζοντας – την ελευθερία τους, τη σωματική τους ακεραιότητα, ακόμα και τη ζωή τους.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να γιορτάσει σε λίγους μήνες μισό αιώνα αδιάλειπτης και αδιασάλευτης Δημοκρατίας, της πιο μακρόχρονης περιόδου δημοκρατικής ομαλότητας που έχουμε γνωρίσει στη σύγχρονη ιστορία μας. Στο σημερινό πλαίσιο, η αξία της επετείου του Πολυτεχνείου εντοπίζεται ακριβώς στο να μας υπενθυμίζει πως ό,τι θεωρούμε πλέον αυτονόητο, κερδήθηκε με αίμα. Και πως, προκειμένου να διατηρηθεί, πρέπει να προστατεύεται και να ενισχύεται διαρκώς.

Στην Ελλάδα της ισχυρής Δημοκρατίας το αίτημα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο, ευθυγραμμισμένο στις προκλήσεις του σήμερα. Και αυτό διότι η Παιδεία ήταν, είναι και θα παραμείνει ο βατήρας για τη διαμόρφωση, τη διεκδίκηση και την επίτευξη των στόχων που θέτει κάθε γενιά για τη χώρα. Αγωνιζόμαστε για περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα διαμορφώνει ακέραιους επιστήμονες, άξιους επαγγελματίες και, ταυτόχρονα, υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες.

Όλοι μας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αντιλαμβανόμαστε ως αποστολή μας να στηρίξουμε τα όνειρα των νέων μας, παρέχοντάς τους σύγχρονη και ουσιαστική εκπαίδευση. Πενήντα χρόνια μετά, η 17η Νοεμβρίου 1973 έχει κατοχυρώσει τη θέση της στην Ιστορία πάνω από κόμματα και πέρα από χρώματα και διαχωριστικές γραμμές.

Εκείνο το βράδυ οι νέοι μάς έδειξαν τον δρόμο προς τη Δημοκρατία. Σήμερα το παράδειγμά τους εξακολουθεί να φωτίζει τον δρόμο προς το καλύτερο κοινό μας μέλλον.”

___________________________________

 Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνας Μιχαηλίδου για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου 

“17 Νοεμβρίου 1973. Μια μέρα που άλλαξε την ιστορία. «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία».

Ένα σύνθημα που 50 χρόνια τώρα μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι διαρκής και απαιτητικός. 

Θυμόμαστε και τιμάμε τους αγωνιστές, τους ήρωες του Πολυτεχνείου και δεν ξεχνάμε το χρέος μας: Να σταθούμε δίπλα στους νέους και τις νέες μας. Να στηρίξουμε τα όνειρα και τις προσδοκίες τους για ένα καλύτερο μέλλον.
Για μια ισχυρή δημόσια Παιδεία.
Για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, όπου όλοι έχουν χώρο να εκφράζονται και να ακούγονται. Το αγαθό της Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός σε κάθε διαφορετική άποψη και όχι η στείρα αντιπαράθεση.
Το Πολυτεχνείο είναι πριν και πάνω από όλα ένα ανεξίτηλο σύμβολο ενότητας. Μιας ενότητας που μισό αιώνα τώρα, μας έχει μάθει να σκεφτόμαστε πιο ελεύθερα, πιο δημοκρατικά, πιο ειρηνικά.”
___________________________________

Μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττας Μ. Μακρή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

“50 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητριών και των φοιτητών του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973 και σε αυτόν τον μισό αιώνα η φωνή εκείνων των αιώνια νέων είναι, πάντα, δυνατή και η ψυχή παλλόμενη.

 Αυτά τα 50 χρόνια πορευόμαστε σε μια διαδρομή, όπου οι γενιές συναντιούνται, συνομιλούν, συνυπάρχουν, συναγωνίζονται, συνδιεκδικούν και υπερασπίζονται όλους τους θεμελιώδεις και απαράβατους όρους μιας δημοκρατικής Πολιτείας, για τους οποίους αξίζει να δώσεις μάχες δύσκολες και σκληρές.

 Στην επέτειο του Πολυτεχνείου στέκομαι με τιμή και σεβασμό, στη νεολαία εκείνη με ευγνωμοσύνη και θαυμασμό, στην ιστορία με περισυλλογή και σε κάθε νέα γενιά με ελπίδα και απαιτήσεις. Τίποτα από όλα αυτά να μην ξεχαστεί, τίποτα να μην ξεθωριάσει, τίποτα να μην ξεπέσει.

 Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας, αυτή η γενναία και συνταρακτική συλλογική νίκη κέρδισε για όλους μας την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, το δικαίωμα.

 Με το ρεύμα της φωνής τους να διαπερνά κάθε κύτταρό μας και την ηλεκτρισμένη ενέργειά τους να δίνει σφυγμό σε κάθε ευθεία γραμμή αναλαμβάνουμε τη δική μας ευθύνη και γράφουμε, κάθε μέρα, τη συνέχεια σε μια υπό διαμόρφωση ιστορία τιμώντας και κρατώντας ζωντανό τον αντιδικτατορικό αγώνα της νεολαίας του ’73.”

Δείτε επίσης

Η κατανομή 17.008 προσλήψεων στο Δημόσιο: Εγγραφο του Υπ. Εσωτερικών με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 

Οι 8.240 προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ έως 14.11.2023 ανά κλάδο, δομή και Φάση πρόσληψης 

Προτάσεις από ΟΟΣΑ για σύστημα διορισμών-αξιολόγησης εκπ/κών και για όλες τις βαθμίδες εκπ/σης ζήτησε το Υπ. Παιδείας 

Ενταξη Συμβούλων Σταδιοδρομίας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο μητρώο ΕΟΠΠΕΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση